DIY: A copper X-mas

Ceatieve stijltalenten en DIY-queens opgelet: met deze tips en tricks kun jij straks pieken tijdens kerst! En wat houdt dat pieken nou precies in? Dat we het je wat makkelijker gaan maken in de aanloop naar de – meestal o zo stressvolle – kerstdagen. Doe je te goed aan de tips van onze Style Director Odette en jouw kerst verloopt straks heerlijk relaxt!

Bij Westwing hebben we je al laten zien hoe je dit jaar kunt pieken in de Scandinavische stijl, met een gouden touch. Onze tweede kersttrend is de koperlook met een stoere, natuurlijke knipoog. Denk hierbij aan koperkleurige kandelaars op tafel die zorgen voor de nodige shine, gecombineerd met ruwe materialen als hout. En voor het bestek hebben we een wel heel bijzondere bestemming: linnen servetten met eigen opdruk! In deze DIY leggen we uit hoe jij deze coole servetten zelf maakt!

diyeindkoper

Benodigdheden:

  • Linnen
  • Textielverf
  • Kwastje
  • Aardappel (voor de zekerheid misschien een paar)
  • Aardappelmesje
  • Stuk touw

Stap 1:
Knip met een schaar het linnen een stukje in. Scheur het door totdat je een vierkant krijgt van ongeveer 50 x 50 cm (op deze manier kun je de lap stof nog twee keer vouwen om de traditionele afmetingen te krijgen). Maak je geen zorgen over de rafelende randjes; die doen het juist er goed op jouw stoere tafel met koperlook! Vouw het linnen één keer in de breedte en één keer in de lengte.

Stap 2:
Nu komen de aardappelen aan bod. Snijd ze doormidden en snijd er vervolgens met een aardappelmesje een kerstboompje uit.

Stap 3:
Gebruik de aardappel met met de uitgesneden kerstboom als stempel door de boom te beschilderen met textielverf in koperkleur.

DIYkoper

Stap 4:
Zoek een mooi plekje op het linnen om jouw zelf gemaakte kerstboom te stempelen.

Stap 5:
Laat drogen. Op het potje textielverf kun je zien hoe lang dit duurt.

Stap 6:
Knip een stuk touw af en knoop dit met een strik om de servetten, voor een feestelijke & stoere touch!

servet

Cool kaartje

Naamkaartjes in de stijl van deze stoere tafel? Dat willen we allemaal wel…

unnamed-9

 

Kun je niet wachten om met deze DIY aan de slag te gaan? Vergeet ook niet om een kijkje te nemen in Westwing’s stoere kerstsale met koperaccenten!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline