DIY behang

Behang ouderwets? Echt niet! Tegenwoordig wordt deze muurbedekker in de meest trendy kleuren en motieven gemaakt. Wat het nog fijner maakt, is dat dit nieuwe jasje voor je muren veel makkelijker aan gaat. Neem vliesbehang. Dat heeft als groot voordeel dat alleen de muur met behanglijm ingesmeerd hoeft te worden, en dus niet het behang zelf. Hierdoor kun je het behang eenvoudig aanbrengen, precies zoals we het graag zien. Toch een foutje gemaakt? No worries, want vliesbehang kun je eenvoudig en in zijn geheel verwijderen. Een aantal tips om jouw behangsessie tot een groot succes te maken:

bahang2

 

Ter voorbereiding

Schakel de juiste electragroepen uit, zodat je in alle veiligheid de ombouw van stopcontacten en schakelaars kunt verwijderen. Om je muur op z’n mooist te behangen, is een zo glad mogelijk oppervlak namelijk het allerbeste. Je kunt het behang gewoon over de stopcontacten heen plakken, want dit kun je later uitsnijden. Vervolgens teken je met behulp van een waterpas een loodsrechte startlijn. Daarna kan het insmeren van de muren met lijm beginnen! Met een goede roller is dit klusje zo gepiept.

bahang1

 

Loopt alles op rolletjes? Dan kun je gaan beginnen met het behang. Bij vliesbehang hoef je de banen niet op maat te knippen. Rol de baan af langs de startlijn en snijd het overtollige materiaal boven en onder af. Strijk het geheel eerst zachtjes glad met een spatel, vervolgens met de behangroller steviger aandrukken. Voilá, de eerste baan hangt! Door naar de tweede. En derde. En vierde. Tot dat je bij het laatste stuk aan komt. Meet hiervoor de breedte van de muur en snijd een behangbaan af op het juiste formaat.

Tadaa, een nieuwe jas voor je muur!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline