DIY: Creatief met bloemen

Een gezellige barbecue met je vrienden, een uitgebreide brunch op de zondagmorgen of een rustige middag met je favoriete boek… Verlang jij ook zo naar de warmere dagen? Dan kun je deze fijne momenten weer doorbrengen in de tuin! Maar ook binnen kun je een beetje natuur en frisse lucht verspreiden door te kiezen voor planten en bloemen. Een leuke manier om deze bloemen te presenteren… Onder een stolp! Zo haal je gewoon de lente in huis.

decoreren-diy-bloemen

Stap 1

Wat heb je nodig? Één of meerdere stolpen van glas, verschillende kleurrijke bloemen, takken, gras, steekmos en mos (gewoon te koop bij bloemenwinkels en tuincentra), een schaar en een mes. Wij hebben gekozen voor witte tulpen, paarse hyacinten en gele chrysanten. Daarbij verschillende soorten gras. Tip: stem de kleur van de bloemen af op je tafeldecoratie!

decoreren-diy-bloemen2

Stap 2

Vul een emmer, een grote schaal of een wasbak met water en leg het steekschuim erin zodat hij het water kan absorberen. Laat deze kort uitlekken en leg hem dan op de onderzetter van de stolp neer. Pas het formaat van het steekschuim dan ook aan, aan het formaat van de stolp door deze met een mes bij te snijden. Duw nu voorzichtig gaten in het steekmos met een schaar of met de steel van een houten lepel. Steek niet zomaar de stelen van de bloemen in het schuim, de steel is hiervoor te kwetsbaar. Schik de bloemen nu naar jouw smaak.

decoreren-diy-bloemen3

Stap 3

Wanneer je klaar bent met de bloemen en het gras drapeer je het gedroogde mos over het steekschuim heen zodat dit niet meer zichtbaar is. Het mos blijft goed zitten wanneer je het licht aandrukt tegen het vochtige schuim. Wanneer je hebt gekozen voor stabielere takken, zoals distels, kun je het mos ook voorzichtig met de distels vaststeken en op die manier fixeren. (zie afbeelding)

decoreren-diy-mos

Stap 4

Als je klaar bent, schuif je de stolp voorzichtig over jouw bloemenarrangement heen. Om de bloemen zo lang mogelijk vers te houden, kun je ze beter niet direct in de zon zetten. Deze decoraties gaan helaas niet heel lang mee, maar zijn daarom perfect geschikt voor bijzondere gelegenheden. Tip: vergeet niet om in de nacht de glazen stolp een beetje over de rand heen te schuiven zodat er lucht onder de stolp komt. Zo blijven de bloemen langer vers.

decoreren-diy-bloemendeco

Veel plezier!

Tekst: Marte Steendam
Beeld: Westwing

Pinterest-Logo

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline