DIY: de moderne dromenvanger

Dromenvangers zijn hot & happening. Het in oorsprong Indiase cultobject past perfect bij de supertrendy boho look. En waar ze voorheen vooral boven het bed werden gespot, zien we ze nu ook terug als decoratief object aan de wand of in de tuin.

De klassieke dromenvangers worden gesierd door een overdaad aan tierlantijntjes, wij kozen voor een moderne variant met strakke grafische lijnen en subtiele versiering.

 

e51a74dd-aaf6-40ce-9b8f-42fa2165ae34

Stap 1

Knip van een bol wol of een ander soort garen een aantal draden in dezelfde lengte af – hoe lang is afhankelijk van de grootte van de ring en hoe groot jij je dromenvanger wilt maken.

 

Stap 2

Knoop een draad aan beide kanten van de ring vast zodat het draad op spanning staat en er aan de onderkant een lang stuk draad overblijft. Hier gaan we later de houten kralen en veren aan hangen. De eerste draad vormt het centrum, de andere draden span je schuin van boven naar beneden. Bij de meest linker en rechter draad moet je boven en beneden een lang stuk draad overhouden. Aan de twee bovenste draden kun je je dromenvanger dan ophangen aan de muur.

Westwing-DIY-Traumfaenger-federn-2

Stap 3

Rijg aan elke draad een houten kraal.

Westwing-DIY-Traumfaenger-pfeile

Stap 4

Knoop aan het einde van elke draad een veer. De veer voorkomt ook dat de houten kraal van de draad afglijdt.

 

unnamed-3

Hang je zelfgemaakte dromenvanger boven je bed, zodat je alleen nog maar mooie dromen hebt, of als blikvanger in de gang, aan de muur of in de tuin!

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline