DIY: kruidenblikken

Of je nu een spaghetti bolognese of een pittige Indiaase curry wilt gaan maken, zonder kruiden ben je nergens in de keuken. Met deze DIY krijgen die rozemarijn-, tijm- en basilicumplantjes eindelijk de status die ze verdienen. En het is ook nog eens heel gemakkelijk te maken. De benodigdheden voor deze DIY heb jij namelijk heel toevallig waarschijnlijk gewoon in huis: het perfecte cadeau voor jezelf!

Benodigdheden:
-Lege blikjes
-Een spuitbus verf
-Aluminiumfolie
-Tape
-Touw
-Kruiden

unnamed-4

Hoe maak je het?

Stap 1 – Maak de blikjes goed schoon. Boor daarna voorzichtig twee gaatjes tegenover elkaar aan de bovenkant van het blikje (op ongeveer het bovenste kwart).

Stap 2 – Plak de afplaktape rondom het blik. Hoe hoger je de tape plaatst, hoe kleurrijker het blik straks wordt. Dek vervolgens het bovenste gedeelte af met aluminiumfolie. Op die manier voorkom je dat er verf op de bovenkant komt te zitten.

Stap 3 –Verf de onderzijde van jouw blik met behulp van jouw spuitbus.

Stap 4 – Knip het touw af op de juiste lengte. Doe beide eindjes door de gaatjes en maak een knoopje aan de binnenzijde. Op deze manier kunnen de kruidenbakjes straks makkelijk opgehangen worden.

Stap 5 – Doe als laatste al jouw verse kruiden in de gepimpte blikjes en hang jouw selfmade kruidentuintje op aan de wand.

Wietske van Esveld

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline