DIY met boeken!

Ben jij een echte boekenwurm? Dan heb je (bijna) alles wat je nodig hebt om je interieur een ubercoole update te geven stiekem al in huis! Wat je hiervoor nodig hebt? Boeken! Met deze tips & tricks kijk je straks met heel andere ogen naar je boekenkast.

BY6N18~O

Het is altijd leuk om thuis de boel net even anders in te richten. En het is nog leuker als je hier geen bakken met geld aan hoeft uit te geven. Wat je hiervoor nodig hebt? Boeken! Of je nu gek bent op leesboeken of regelmatig bladert door de mooiste koffietafelboeken, je kunt er veel meer mee dan ze zomaar in een kast zetten of op een stapeltje leggen. Van boeken kun je meubels maken, planken of zelfs een plantenbakje. Cool!

boekenNL_living4media_11381605_notoutside_AT,-BE,-CH,-DE,-ES,-FR,-IT,-NL,-US,-ZA

Sorteer op kleur

Zet boeken en accessoires in om een stijlvol geheel te maken. Heb jij een open boekenkast en stoor je je vaak aan de drukte? Sorteer je boeken en accessoires dan op kleur om rust te creëren in je boekenkast. Zo weet je bovendien je boeken ook eenvoudig te vinden! Prachtig plaatje!

NNL_living4media_11187430_notoutside-AT,-BE,-CH,-DE,-ES,-FR,-NL,-US,-ZA

Boekenplank

Hoe leuk is het om boeken als plankjes te gebruiken? Het enige wat je nodig heb zijn steunen voor in de wand, wat schroeven en een boor. Meet de dikte van elk boek op, hang de steunen zo dat je het boek er tussen kunt schuiven (2 onder, 1 boven) en je kunt er wat kleine dingetjes op zetten.

stapelen

Stapelgoed

Heb je heel veel boeken –of tijdschriften- in huis? Begin dan maar snel te stapelen! Je kunt hier namelijk een geweldige salontafel of een televisiemeubel van maken. Leg een houten blad of glazen plaat op de bovenkant zodat het niet gaat schuiven. Als je de stapel écht hoog maakt, wordt het een decoratief object in de ruimte!

bovenbed_NNL_living4media_11264770_none

Letterdromen

Altijd een boek op je nachtkastje liggen? Laat je liefde voor lezen dan op een bijzondere manier in je slaapkamer terugkomen! Hang een twintigtal oude boeken opengeslagen boven het hoofdeinde van je bed of presenteer je mooiste boeken op plankjes in het zicht. Je kunt kiezen voor leesboeken, maar ook oude plaatjesboeken kunnen een waanzinnig sfeertje geven! Zo heb je bovendien altijd een verhaaltje voor het slapen in de buurt…

woonmodetrendafb

Boekje met plantje

Je boeken zijn tot meer in staat en hoeven niet alleen gelezen te worden! Tover een boek met mooie kaft om tot plantenbak of vaasje. Het enige dat je daarvoor nodig hebt is: een hardcover boek, lijm, een kwast, een hobbymesje, een plastic bakje, wat aarde, water en een plantje of een stel bloemetjes.

 • Neem een boek met harde kaft;
 • Sla een of twee pagina’s over;
 • Smeer lijm op de buitenkant van de pagina’s;
 • Plak de pagina’s vast aan de kaft;
 • Laat het boek open en leg er iets zwaars op terwijl je de lijm laat drogen;
 • Sla het boek na het drogen weer open en snijd voorzichtig alle andere pagina’s eruit;
 • Doe wat lijm aan de binnen- en bovenkant van 1 zijkant;
 • Plak de plastic bak met de open zijde naar boven vast;
 • Laat goed drogen met gewicht erop;
 • Nu nog wat aarde of water erin en je plantje of bloemetjes;
 • Klaar!

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline