DIY: string art

Kunst aan de muur is een fantastische manier om je persoonlijkheid in je interieur te laten doorschemeren. Nóg beter wordt het wanneer je het zelf kunt doen.

String art, kunst met draad, is een nieuwe trend die razend populair is bij interieurfans over de hele wereld.

Weswing-stringart-dream

En als je naar het eindresultaat kijkt, weet je ook waarom. String art is schitterend als decoratie, leuk om cadeau te geven én leuk om te doen! Westwing Magazine laat je zien hoe je je eigen string board maakt.

Dit heb je nodig:

– Houten plank
– Spijkers
– Hamer
– Woldraad
– Lijm
– Een patroon
– Een schaar

Maak op de plank een patroon van een woord naar keuze. Je kunt het zelf printen of uit een tijdschrift knippen. Plak het patroon op de plank, maar gebruik alleen maar een heel klein beetje lijm. Let er goed op dat je het patroon recht op het plankje plakt.

Sla dan de spijkers om de omtrek van de letters. Voor een mooi resultaat is het belangrijk dat de spijkers allemaal even hoog zijn. Als je hiermee klaar bent, trek je het papier voorzichtig van de plank af, zodat je alleen het plankje en de spijkers over hebt.

Nu kun je beginnen met het ‘vlechten’ van de draden. Als eerste span je een draad om de contouren van de letters. Dan maak je een zigzag-patroon om de letters in te vullen. Op het eind maak je het draadje vast met een knoop en knip je de uiteinden af.

Westwing-stringart-patroon-draad-opvullen

Hang je zelfgemaakte kunstwerkje op waar je maar wilt: de hal, woonkamer, babykamer… Als je wilt, kun je voor iedere letter een andere kleur wol nemen of meerdere draadjes in verschillende kleuren naast elkaar gebruiken voor een cool effect.

Een superleuk cadeau-idee voor als je op kraambezoek gaat: string art met de naam van de baby. Probeer het ook eens met een hartvorm, getallen en andere tekeningen!

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline