DIY: Macramé gordijn

Ben jij al een tijdje fan van de macramé trend? Maak dan jouw eigen macramé gordijn. Dit is het perfecte accessoire om ruimtes mee van elkaar te scheiden – het staat hoe dan ook leuk in elke ruimte. Ingewikkeld? Nee hoor!

Dit heb je nodig:

  • 24 stukken touw van 5 meter – om makkelijk te kunnen knopen adviseren wij touw met een wat gladder oppervlak.
  • Een houten stang (ongeveer 1,2 m)
  • Wit tape
  • Schaar

Tip: oefen de knooptechniek voordat je aan jouw macramé gordijn begint. Oefening baart kunst!

macramé-gordijn-stappen
  1. Begin met het touw rechts (roze) en breng het naar de linkerkant over de twee andere touwen heen.
  2. Pak nu het touw links (geel) en haal het onder het touw (roze) door, ga achterlangs de twee hangende touwen (blauw en wit) en breng het gele touw over het roze touw naar de andere kant.
  3. Trek de knoop aan.
  4. Doe nu precies het omgekeerde van wat je hiervoor deed. Begin bij het linker touw (deze is nu roze), haal deze onder het gele touw door, ga achterlangs de twee hangende touwen en breng het roze touw over de gele naar de andere kant.
  5. Trek de knoop strak aan totdat er één grote knoop ontstaat tussen de twee knopen die je net hebt gemaakt.

Zo maak je jouw macramé gordijn: 

Stap 1

Hang de houten stang op ooghoogte op – zo kun je makkelijker knopen.

Stap 2

Leg twee touwen over de stang heen en maak twee knopen. Nadat je dit gedaan hebt hou je 4 hangende touwen over. Doe dit ook met het overige touw totdat je 12 delen hebt.

Step 3

Maak een macramé knoop voor alle 12 delen van het touw. Dit was het moeilijkste gedeelte! Deze techniek herhaal je bij de andere 11 delen van het touw.

Stap 4

Verbind de touwen door ze aan elkaar te knopen. Ga van links naar rechts en maak in totaal vijf rijen. Als je helemaal happy bent met je macramé gordijn is het tijd om ‘m een mooi plekje te geven.

Step 5

Heb je de gordijn opgehangen? Knip dan de onderkant van de touwen af – probeer dit zo recht mogelijk te doen. Om te voorkomen dat het touw gaat rafelen kun je het beste wat tape (matchend met de kleur van het touw) aan de onderkant plakken.

Dat was makkelijker gedaan dan gedacht… toch?

Video & beeld: Westwing Home & Living

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline