DIY: Tipi tent

Hoe leuk is het om als kind grote avonturen te beleven in je eigen tipi tent? Indiaantje en cowboy spelen was nog nooit zo leuk. Lieve ouders – inspiratie voor deze veelzijdige en fantasierijke tent vind je hier. Je maakt niet alleen de kinderen bij met deze toffe tent, maar ook jezelf. Want zeg nou zelf, zo’n tipi oogt toch superleuk in de kinderkamer? Huisdieren vinden deze tent overigens ook helemaal geweldig!

It’s tipi time!

Dit heb je nodig:

  • 5 houten stokken – verkrijgbaar bij de bouwmarkt
  • Touw
  • Een boormachine
  • Een nietpistool
  • Een lap stof – wij gebruikten een witte laken
  • Verschillende kleuren wol
  • Een liniaal
  • Een potlood
  • Steeknaald of veiligheidsspelden

Zo maak je deze tent stap voor stap: 

Stap 1

Begin bij de houten stokken. Pak een beginpunt van de stok en meet 20 cm af met de liniaal. Markeer met potlood. Doe dit nog 4 keer bij de andere stokken.

tipi-tent-afmeten

Stap 2

Boor vervolgens een gat op de gemarkeerde plek. Doe dit nog 4 keer bij de andere stokken.

tipi-tent-stokken-boren

Stap 3

Neem een stuk touw en haal deze door de gaten heen. Maak een flinke knoop aan het einde.

tipi-tent-stokken-touw

Stap 4

Zet de stokken nu neer op de grond. Probeer dezelfde afstand tussen de stokken aan te houden. Staat de boel een beetje stevig? Pak het touw er weer bij en bind de stokken vast bij het punt waar ze elkaar kruisen. De kunst is om het touw kriskras om de stokken heen te wikkelen.

tipi-tent-neerzetten

Stap 5

De basis staat er. Hoog tijd om je tipi tent wat meer karakter en kleur te geven. Wikkel de wol strak om de stokken heen. Felle kleuren zijn het leukst!

tipi-tent-met-wol-versieren

Stap 6

Tijd om de stokken te bedekken met stof.  Zorg ervoor dat de stof een beetje losjes hangt bij de ingang van de tent. Ziet het er allemaal goed uit? Niet de stof dan vast met een nietpistool.

tipi-tent-bedekken-met-stof
tipi-tent-stof-vastnieten

Stap 7

Je tipi tent ziet er al top uit, maar het wordt nog leuker als je een aantal kleurrijke pompoms toevoegt. Om pompoms te maken heb je wol en een pompom maker nodig – in deze DIY kun je zien hoe je pompoms met een maker kunt maken. Geen pompom maker bij de hand? Zoek dan online even op hoe je ze kunt maken. Bevestig de pompoms met een steeknaald of met veiligheidsspelden.

tipi-tent-resultaat

Style de binnenkant van de tent met een fluffy vachtje en een paar lekkere zachte kussens – een Azteken-print past hier perfect bij. Is het mooi of is het mooi?

Foto’s & video: Westwing 

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline