Je tuin lente-proof in 5 stappen

De dagen worden weer langer, de temperatuur neemt een tikkeltje toe en we kunnen niet meer wachten om lekker naar buiten te gaan. De lente hangt in de lucht, en dus is dit hét moment om je buitenruimte aan te pakken. Laat je inspireren en tover je tuin om tot de ultieme relaxplek. Met een paar mooie kussens, leuke meubels zoals een hangstoel of een vuurschaal wordt het al snel gezellig. Geen tuin? Met de juiste decoratie maak je ook van je balkon of dakterras een tweede huiskamer. Een ding is zeker: met deze tips is jouw buitenruimte binnen de kortste keren helemaal klaar voor de eerste zonnestralen!

buitenruimte

1. First things first: planten

Verhoog het lentegevoel met wat natuurlijk groen in je tuin. Exotische planten en bomen zijn weer helemaal booming! Denk aan tropische exemplaren als palmen, bamboe of bananenplanten. Ook leuk: vijgen en olijfbomen. Deze knapperds geven je terras meteen een zonnige en zuiderse look. Tip: kies wél voor planten die kunnen overleven in het Nederlandse klimaat, er is immers keuze genoeg!

Pssst! Wij tippen je alvast een palmboom die het aardig goed doet in ons land: de Trachycarous forunei uit China.

buitenruimte

2. Lekker lang tafelen

Niet alleen binnen, maar ook op het terras mag flink uitgepakt worden. En omdat we in Nederland niet het hele jaar gezegend zijn met mooi weer, moeten we er een feestje van maken zodra het wél kan. Dek je buitentafel met een stijlvolle tafelloper of kleed: hiermee bepaal je de sfeer van de tafel. Denk hierbij aan stoffen als linnen voor een natuurlijke look, kant voor een romantische tafel en een toffe print voor een bohemian sfeertje. Maak vervolgens je tafel af met verse of gedroogde bloemen, cactussen of vetplantjes en natuurlijk je mooiste servies. Tip: maak het geheel net even iets sfeervoller door wat kaarsen of lantaarntjes rondom de tafel op te hangen.

buitenruimte

3. Haal binnen naar buiten

Van binnen naar buiten en van buiten naar binnen. Het wordt pas écht cool als deze ruimtes in elkaar overlopen. Door de materialen en kleuren van je meubels en accessoires in je interieur af te stemmen op je tuinmeubilair- en decoratie creëer je eenheid. Wanneer het terras een huiselijke sfeer ademt, ben je verzekerd van een gezellige plek. Een andere goede optie is een haard of vuurschaal op het terras. Zo kun je ook de zwoele zomeravonden in je buitenruimte doorbrengen.

buitenruimte

4. Sit back & relax in je eigen relaxplek

Tover je tuin, terras of stukje buiten op je balkon om tot de ultieme relaxplek om vanaf daar de eerste zonnestraaltjes mee te pikken. Onmisbare items? Een hangmat of hangstoel, zachte plaids en natuurlijk een berg kussens. Met deze attributen geef je een echt woonkamergevoel aan je buitenplek. Zet die denkknop maar uit, en geef je over aan het nietsdoen…

buitenruimte

5. Fleur op!

Een eenvoudige manier om de look van je tuin naar the next level te brengen is door wat accessoires toe te voegen. Heb je natuurlijke tuinmeubels en neutrale kleuren in de basis? Met geprinte kussens, vloerkleden, deco en bloemen breng je wat sfeer en kleur in de tuin. Vergeet ook de verlichting niet! Deze belangrijke sfeermaker wordt nog wel eens vergeten. Plaats wat spots tussen je vlonders, steek een aantal lantaarns tussen je planten en hang toffe lichtslingers in je bomen.

 

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline