Be your own stylist

We vallen graag bij je met de deur in huis. Niet alleen met de interieur-opleukers die je bij ons shopt, maar ook met bakken vol inspiratie. Want hoe geweldig zou het zijn als jij de stylist in jezelf weet te ontdekken? Wanna be your own stylist? Wij leren het je!

02_be_own_stylist_odette

Hoe kies je de juiste kleur voor die muur in je woonkamer? Hoe zet je vaasjes op een te gekke manier op een tafeltje? Wat kun je doen om rust in je slaapkamer te brengen als je niet voor all white wil gaan? En hoe maak je van een huis vol stijlen een eclectische mix die zo in een woonblad past?

Natuurlijk kun je een dure stylist inhuren om jouw huis tot een droom te maken, maar zeg eerlijk: het is veel leuker om het zelf te doen. Wij zijn er om je te helpen. Zie ons maar als die stylish vriendin vol goede tips waar je de kunst van het stylen kunt afkijken.

01_be_own_stylist_odette

Wat kun je verwachten van ‘Be your own stylist’?

Er is bij Westwing natuurlijk niemand anders die dit beter kan uitleggen dan Creative Director Odette Simons: “Het ‘Be your own stylist’ concept kun je eigenlijk heel goed vergelijken met mode. Heb je een appelfiguur of meer een peer shape? Wil je je taille benadrukken of juist het accent leggen op je decolleté? Wij geven antwoord op de vraag: Wat trek jij jouw interieur aan en hoe zorg je voor de juiste fit? We geven je tips op het gebied van kleur en decoratie. Zoals bijvoorbeeld het wat saaie hoekje naast je bank spotlightwaardig te maken of de mooiste manier om je wandkast in te delen.”

03_be_own_stylist_odette

Eigenlijk leert ‘Be your own stylist’ je te denken als een echte stylist. Odette: “Het zijn tutorials op basis van stylen. Zo ontdek je bijvoorbeeld waarom het vaak beter werkt om oneven aantallen in je interieur te hebben. Liever drie bijzettafeltjes dan twee. Je gaat werken met de natuurlijke lichtinval van jouw huis en wordt geïnspireerd om na te denken over hoe je elke ruimte in huis gebruikt.”

04_be_own_stylist_odette

Be your own stylist: dit zijn de basisregels volgens Odette!

 “Ik werk al 12 jaar als stylist. Opvallend is dat ik vaak dezelfde valkuilen zie bij het stylen,” vertelt Odette. “Het aanpakken van die valkuilen is nu de basis voor ‘Be your own stylist’ bij Westwing. Er zijn eigenlijk drie dingen die me altijd weer opvallen:

  • Het is belangrijk dat je niet gaat kopiëren maar je juist laat inspireren. Als je een mooie interieurfoto of een prachtig ingerichte kamer ziet, vraag je dan af wat je er nou precies zo mooi aan vindt. Is het de kleur, de stijl of de vorm? Je wil geen perfect gestylede etalage als huis, het moet juist eigen blijven. Zodat jij je er goed voelt en echt ‘thuis’ bent. Dus zie je iets inspirerends, haal er dan uit wat jij bijzonder vindt en verwerk dat in je eigen interieur;
  • Denk eerst goed na voordat je begint met stylen en zorg dat het concept voor de ruimte vooraf al helder is. Houd dus goed rekening met vragen als: Wat ga je met de ruimte doen? Wie leeft erin? Hoe ga jij erin bewegen? Maar ook, hou je ervan om je interieur continue te veranderen of wil je bijvoorbeeld liever een neutrale basis en vooral variëren met decoratie? Door de tijd te nemen om na te denken over dit soort dingen, weet je welke stappen je moet zetten;
  • Last but not least, gebruik je gevoel. Waar voel jij je fijn bij? Wat geeft jou het gevoel van ‘thuis’? Koester dit want als jij je niet prettig voelt in je huis, is de styling voor niets geweest. Zonde!”

Heb je er ook zo’n zin in? In onze campagnes en in het magazine zul je steeds vaker be your own stylist tips & tricks tegenkomen. Het is tijd je handen uit de mouwen te steken. Ready, set… style!

 

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline