Zo style je jouw boekenplank

Een open boekenkast is fantastisch – je kunt hier namelijk je mooiste boeken én items in kwijt. Maar hoe zorg je nou voor een nette en stijlvolle look? Wij laten je zien hoe je jouw boekenplank(en) transformeert tot een echte eyecatcher. Tijd voor wat stylingtips!

1. Kleuren

Denk van te voren na over een kleurenpalet. Blijf bij 3 of maximaal 4 kleuren. Hou ook rekening met de kleuren van de boekenkaften: deze kunnen namelijk ook gewoon door voor deco-items. Tip: probeer elke kleur minstens 3 keer terug te laten komen om het complete plaatje in balans te brengen. 

2. Materialen

Welke materialen en stoffen wil je gaan gebruiken? Bedenk welke materialen goed bij elkaar passen. Mix bijvoorbeeld hout en metallic of gebruik ruwe materialen in combinatie met materialen die wat rustiger overkomen. Het mixen van verschillende materialen zorgt voor een bijzondere structuur van jouw boekenkast. 

3. Boeken

Tijd om te stylen: begin met de meest inspirerende en mooiste boeken. Leg er een paar verticaal en een paar horizontaal neer. Ga lekker de hoogte in door meerdere lagen te creëren en mix met de afmetingen van de boeken. Deze driedimensionale manier van stapelen zorgt voor een indrukwekkende look.

how to style a bookshelf

4. Decoratie

Voeg je mooiste deco-items toe: vazen, een hip lampje, bijzondere boekensteunen, geurkaarsen, lantaarns of stijlvolle opbergdozen. It’s up to you! Varieer in de grootte van de items per plank – op deze manier zorg je voor die interessante uitstraling en maak je het geheel wat speelser. Mix verschillende vormen en stijlen met elkaar, zoals  geometrische en abstracte vormen. 

5. Foto’s en ingelijste prints

Voeg foto’s of originele ingelijste prints toe aan je planken. Maak het een stuk persoonlijker door foto’s van jezelf en je familie of vrienden toe te voegen. Het is tenslotte een stijlvolle boekenplank in jouw huis!

6. Natuurlijke elementen

Om de planken in je boekenkast letterlijk tot leven te brengen zijn natuurlijke elementen onmisbaar! En dan doelen we niet meteen op bloemen, maar je zou bijvoorbeeld ook kunnen denken aan: decoratieve cactussen, palmbladeren, schelpen of bijzondere koraal decoraties. Maar net waar jij van houdt! 

7. Maak het nog persoonlijker…

Wat zijn jouw interesses? Hou je van reizen? Verwerk dit dan op de boekenplank door een kleine wereldbol toe te voegen of door souvenirs erop te zetten. Ben je een echte mode-junkie? Voorzie je boekenplank dan van coole fashion items, zoals een decoratieve hand met jouw meest trendy ringen of een toffe hoed. Alles kan!

boekenplank-taggen

8. De finishing touch

Staat alles erin? Neem nu een stap achteruit: komen de items die jij in de spotlight wil zetten goed naar voren? Plaats je favoriete objecten meer op de voorgrond. Dit is ook het moment om te schuiven en te kijken of je helemaal tevreden bent met je creatie. Tip: less is always more. 

Haal je mooiste items maar tevoorschijn en stylen maar!

Foto’s & Video: Westwing 

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline