Go neutral: stylen met neutrale tinten

Van welke stijl je ook houdt, neutrale tinten passen overal bij. Alles in rustige kleuren kan een tikkie saai worden. Wij helpen je graag op weg voor tips bij elke stijl: van modern tot landelijk. Go neutral and go home!

Het grote voordeel van een basis met neutrale kleuren is dat je hiermee voor een tijdloze look kiest. Mooie kasten, een goede bank, een eethoek waar je van blijft genieten … Dat zijn meubels die jaren mee kunnen gaan. Je houdt je interieur up to date door te spelen met andere kleuren en materialen. Zo kun je met de kleinste veranderingen je interieur toch steeds een nieuwe draai geven.

neutral

Landelijk leven

Heb je liefde voor een beetje landelijk in huis? Dan is de kans groot dat jouw interieur al een heel neutrale basis heeft. Veel wit, misschien wat grijs en wat aardetinten. Deze neutrale kleuren combineren heel mooi met blauwtinten. Dat brengt een fris gevoel en een knipoog naar een meer beachy landelijke look in huis. Wil je het graag wat warmer maken? Ga dan voor fluwelen accenten. Denk aan: kussens, een poef of bijvoorbeeld gordijnen. Ook mooi: een plaid in velours. Kies voor warme tinten om het cosy gevoel van de landelijke stijl te benadrukken.

neutral

Boho goes neutral

De boho stijl kenmerkt zich vaak door veel warme kleuren. Toch kun je ook bij deze woonstijl spreken over een neutrale basis als er veel houten meubels in zijn verwerkt. Denk hierbij aan mooie kasten met een vintage look of een eettafel in prachtig donker hout. Benadruk het boho gevoel met warmere kleuren zoals: bordeauxrood, marsala en paars. Dit kunnen kleine woonaccessoires zijn maar ook bijvoorbeeld een comfy stoel in een van die tinten. Ook mooi bij deze stijl: goud. Dit accentueert het warme gevoel. Van gouden lampen tot gouden plantenbakjes, het kan allemaal!

neutral

Modern in neutrale kleuren

Het sleutelwoord bij het upgraden van een modern interieur? Contrast. Als je basis van je interieur wit is, kun je het een boost geven met bijvoorbeeld zwarte accenten. Denk aan accessoires maar bijvoorbeeld ook aan een stoel of een bijzondere salontafel. En andere optie is hoogglans toevoegen. De mix tussen mat en glans is prachtig. Zo kun je bijvoorbeeld een glanzende eettafel combineren met stoelen in een matte uitvoering.

neutral

Grootse glam

Jouw natural glam huis heeft door de lichte tinten en beige tonen vast veel rust. Prachtig, maar hoe geef je deze classy look een welkome upgrade? Denk groots! Ga voor meubels en accessoires van formaat. Van XL kandelaars en vazen tot een grote spiegelkast en statement lampen. Dat is nog eens een glamorous geheel!

 

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline