Haal in 5 stappen de herfst in huis

Je hebt misschien nog helemaal geen zin om afscheid te nemen van de zomer, maar met de wisseling van seizoenen komt ook een nieuwe look voor thuis om de hoek kijken. En dan is die herfst in huis ineens best leuk!

01_herfsthuis_bruin

Stap 1: Warme kleuren wees welkom

 

Wie denkt aan de herfst, denkt vast ook meteen aan warme tinten. Dat is dit seizoen extra leuk omdat je met die warme tinten ook nog eens een ontzettende voorloper bent. Laat je inspireren door herfstbladeren –ook prachtige decoratie- en haal nu al bruin en terracotta in huis. Wees ook niet bang voor echt donkere kleuren. Die maken je interieur heel knus.

02_herfsthuis_planten

Stap 2: Haal buiten naar binnen

 

Planten zijn al een tijdje razend populair en ook de komende seizoenen blijven we onze groene vingers gebruiken. Haal buiten dus maar snel naar binnen en zet het thuis lekker vol met planten. Ga voor grote planten zoals een palm of een bananenplant maar vergeet ook de kleinere hoekjes in huis niet. Hier kun je cactusjes en vetplantjes zetten. Of een kleine calathea. Zo mooi!

03_herfsthuis_knuffelbaar

Stap 3: Knuffelbaar interieur

 

Wat natuurlijk bij elke herfst en winter hoort: een paar ontzettende softies! Denk aan plaids en dekentjes waar je lekker onder kunt kruipen. Of die je warm houden tijdens een avondje naast de vuurkorf in de tuin. Ook mooi als je houdt van verschillende structuren: een Marokkaanse bruidsdeken of kussens in die stijl. Een fijne mix tussen boho en etnisch en oh so soft! Wil je een wat bolder statement? Kies dan voor fluwelen kussens op je bank of take it to another level met een bank of fauteuil in fluweel. Prachtig in een diepe groentint. Zo zacht was je interieur nog nooit…

04_herfsthuis_natural

Stap 4: Go natural

 

De herfst in huis halen wordt ook een stuk makkelijker met een paar houten meubels. Het liefst in een zo natuurlijk mogelijk tint. Denk aan een mooie eettafel of iets kleins als een bijzetter voor de zithoek. Onbewerkt hout is hier ook perfect voor, dat versterkt het gevoel van de ‘natuur in huis’.

05_herfsthuis_theeleut

Stap 5: Word een theeleut

 

Thee is hot! En dan bedoelen we niet alleen letterlijk. Als je de herfst in huis hebt gehaald, is het hoog tijd om er eens lekker bij te gaan zitten. Met een theetje binnen handbereik kun je niet anders dan ontspannen. Drink ‘m wel uit een handgemaakte mok met ‘imperfecties’ want ook daarmee ben je meteen helemaal on trend. Lovely!

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline