Hallo stijlvolle hal!

Groot of klein, de hal is de binnenkomer van jouw huis. Je bent er niet alleen zelf meerdere keren per dag maar het is ook nog eens de eerste indruk voor je gasten. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat jouw stijlvolle hal gezien mag worden!

Voor elke stijlvolle hal geldt: zorg dat het opgeruimd is. Stapels post, rommelig opgestapelde schoenen, vier seizoenen aan jassen, paraplus… het kan al snel een chaos worden. En dat is zonde. Begin daarom vooral eerst met het opruimen van alles in je hal. Gaat het mee naar een volgend seizoen? Dan mag het blijven. Kapot of niet meer jouw smaak? Weg ermee!

01_hal_style_first_impression

Praktische puntjes

Nu je alles in de hal hebt gesorteerd is het tijd om aan de basis te gaan werken. Wat zijn de fundamentals? Heel belangrijk voor elke hal zijn de opbergmogelijkheden. Van de kapstok tot het sleutelrekje en van een plek voor de schoenen tot een opbergruimte voor de sjaals. Denk eerst aan het praktische aspect: Wat heeft mijn hal echt nodig? Zodra je dit gecoverd hebt, kun je je met de styling gaan bezig houden.

Klein maar fijn

Als je een wat kleinere hal hebt, is het een must om de muren zo licht mogelijk te houden. Dit voorkomt dat de ruimte bedompt aan gaat voelen. Wil je toch een kleurtje? Kies dan voor verf met een wit als basis en een vleugje kleur. Zo ontstaat er een pretty pastel look.

02_hal_style_first_impression

Het licht zien

Er zijn genoeg manieren om een kleine hal toch een persoonlijke touch te geven. Wat denk je van een uitgesproken vloer? Zoals bijvoorbeeld marmer, hout of een art deco look. Kies een vloer die mooi aansluit bij de rest van je interieur. Benadruk verder het natuurlijke licht in een kleinere hal. Hang dus geen zware, donkere gordijnen op maar kies een lichtdoorlatende stof. Heeft je hal heel weinig licht? Hang dan bijvoorbeeld fotolijstjes aan de wand in heldere kleuren zoals blauw, hier leeft de ruimte van op.

05_hal_style_first_impression

Spiegeltje aan de wand

In een kleine hal is groot meubilair een no go. Kies liever voor een smal tafeltje of slanke sidetable. Hang hier een grote lange spiegel boven om de illusie van meer ruimte te creëeren. Houd je meer van speelsheid? Kies dan voor een paar kleinere bijvoorbeeld ronde spiegels. In een ruime hal kun je ook met een grote spiegel werken maar dan juist als pronkstuk. Ideaal ook om nog even je look te checken voordat je de deur uit gaat!

Muurbloemen

Heb je weinig mogelijkheden voor opbergers op de grond? Hang dan plankjes op. Hier kun je kleine items op kwijt. Daarnaast is het de perfecte plek voor een paar accessoires zoals een klein lampje, fotolijstjes of een mooie kaars. Ook leuk: een plankje met een aantal cactusjes of plantjes erop. Cute!

03_hal_style_first_impression

Pronkstukken

Een kleine hal kun je bijzonder maken door een of twee uitgesproken (kleinere) stukken neer te zetten. Geef je favoriete items een mooi eigen plekje. In een heel hoge hal is het geweldig om ook met de hoogte te werken en een eyecatcher op te hangen. Van een groot schilderij tot een kroonluchter, hiermee kun je helemaal over de top gaan!

 

De diepte in

Als je een hal hebt die wat langer en dieper is, is het prachtig om dit te benadrukken met een sidetable of lang bankje. Zet hier leuke accessoires op om het echt een eigen look te geven. Houd je van klassiek? Ga dan voor een houten sidetable met aan weerszijden mooie lampen. Kies wat je laat zien aan accessoires heel bewust zodat het geen rommeltje wordt. Geen ruimte voor een sidetable of bankje? Leg een lang vloerkleed neer om toch een dosis stijl aan je hal te geven.

04_hal_style_first_impression

De stijlvolle hal als extra kamer

Is jouw stijlvolle hal allesbehalve klein of lang en smal maar juist hartstikke ruim? Zie het dan nog meer als een extra kamer in huis. Leg er een groot vloerkleed neer en zet een chaise longue in de hoek zodat je er een fijne relaxplek van kunt maken. Gek op lezen? Zet een boekenkast in je hal. Dat maakt het meteen een stuk knusser.

Moetoesingi Schmidt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline