Vakantiewijzer II: slim inpakken

In onze eerste vakantiewijzer kon je erachter komen welke reis bij jouw interieurprofiel past. Heb je een keuze kunnen maken? Mooi! Dan komt nu het praktische deel: het inpakken van je koffer. Deze tips helpen je op weg.

1. Houd rekening met je bestemming

De kofferinhoud van iemand die een tripje Ibiza heeft gepland, ziet er uiteraard anders uit dan die van iemand die gaat kamperen in de natuur. Pas je bagage aan op het weertype en op de activiteiten die je gaat ondernemen. Voor een strandvakantie is een extra strandlaken geen verkeerd idee. Ga je op een fietsvakantie? Zorg dan dat het je niet ontbreekt aan sportoutfits in je koffer.

Vakantiewijzerplaat1

Flat packing versus rolling

Lukt het nét niet om je koffer dicht te krijgen? Grote kans dat het je wel lukt als je je kleding vouwt. Niet alleen bespaar je op deze manier ruimte, je outfits komen ook ongekreukt aan op bestemming!

Inpakken: dé lijst

Geen overbodige luxe, het opstellen van een lijst waar alle zaken opstaan die je beslist niet mag vergeten. Je kunt je lijst met de hand schrijven, maar je kunt ook kiezen voor een online paklijst. Inpaklijst.nl kun je bijvoorbeeld gebruiken als inpak-tool. Extra handig, want deze lijst kun je er bij het inpakken voor de volgende vakantie weer bijpakken!

Vakantiewijzerplaat2

Voorkom overgewicht

Nee, we hebben het niet over die extra vakantie-pondjes, veroorzaakt door al dat heerlijke eten. We hebben het hier over het gewicht van je koffer. Een te zware koffer kan je al snel te duur komen te staan op het vliegveld. Check daarom op je ticket hoeveel kilo je mee mag nemen. Tip: neem een koffer mee die licht is van gewicht. Hierdoor kun je weer wat extra boeken meenemen.

Ruimtevreter

Een toilettas kan ook zomaar heel veel ruimte in beslag nemen. Bij de gemiddelde drogisterij kun je kleine reisflesjes kopen. Wat je ook snel zou vergeten: watjes en make-up staafjes om je make-up mee te verwijderen. Zorg dat je shampoos, conditioners en andere vloeibare producten inpakt in een plastic zak. Zo voorkom je een doorweekte koffer bij aankomst.

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline