Verbeter je kalligrafie skills met deze 5 tips

Hoe zit het eigenlijk met jouw kalligrafie skills – of überhaupt met je handschrift? Hoe leuk zou het zijn als je een kaartje of een cadeautje kunt ondertekenen met een onvergetelijk handschrift? Of wat dacht je van het maken van de mooiste naamkaartjes voor een brunch of diner? Gelukkig kun je met wat geduld én de juiste tips kalligraferen gewoon leren. Yes!

Kalligraferen kun je leren

Tip 1

Experimenteer met verschillende materialen, zoals kalligrafiepennen, kwasten, vulpennen, kroontjespennen en verenpennen. Alleen zo kom je te weten wat je het beste ligt.

Tip 2

Begin met het oefenen van simpele en vloeiende bewegingen. En onthoud: bij bewegingen naar beneden moet je meer druk zetten. Bij bewegingen naar boven moet je minder druk zetten. Op deze manier zorg je voor de mooiste verhouding tussen dunne en dikke lijnen.

Tip 3

Trek een rechte lijn op papier met potlood voordat je begint met schrijven. Maak eerst een schets van de woorden met potlood en trek daarna pas over met een pen of een kwast. Kan bijna niet meer misgaan toch?

Tip 4

Doe wat inspiratie op online en selecteer jouw favo lettertype. Op Pinterest kun je bijvoorbeeld heel veel leuks vinden wat kalligrafie betreft. Heb je een keuze kunnen maken? Dan komt het nu aan op oefening.

Tip 5

Kalligraferen is een kunst op zich, dus wees niet teleurgesteld als het niet meteen lukt. Wees lekker creatief en camoufleer je foutjes met een gewone zwarte stift. Zo’n dikgedrukt effect is toch ook leuk?

kalligrafie-tips-westwing

We zeiden het al eerder, maar nu is het echt een kwestie van oefenen, oefenen…en oefenen!

Foto & video: Westwing 

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline