Kerst in Kopenhagen

Bij Westwing kunnen we bijna niet wachten totdat het kerst is! Dit jaar staat kerst bij Westwing in het teken van ‘thuisblijven.’ Het is namelijk dé kersttrend om dit feestelijke moment te vieren vanuit je eigen huis. Niet gek, want op deze manier heb je de complete styling van je tafel helemaal zelf in de hand! En de voorbereidingen voor deze feestelijke periode zijn bij ons natuurlijk al in volle gang. Odette introduceerde eerder al vier bijzondere thuisblijfkerstthema’s: ‘Sparkle Parade’, ‘Christmas Getaway’, ‘L.O.L. with Santa’, ‘De krachtige kerst’. What’s next? Kerst in Kopenhagen!

kerst in kopenhagen

Een zwart-wit kleurenpalet, marmer, strakke lijnen, grafische patronen – dit klinkt misschien niet als de eerste elementen waaraan je denkt bij een gezellig kersttafereel. En toch kan de strakke en sobere stijl van een Scandi interieur heel goed gecombineerd worden met de gezelligheid van kerst. Waar ze hoog in het Hoge Noorden gaan voor een ‘cozy christmas’ met veel plaids, natuurlijke materialen en warme kleuren, kiezen ze in Kopenhagen voor de minimalistische, strakke stijl. Ben jij niet zo van de overdaad aan lampjes, glinsteringen en knalkleuren tijdens kerst? Ga voor een ‘Kerst in Kopenhagen’! Odette legt uit hoe je deze sobere maar sfeervolle look creëert.

https://vimeo.com/194692197

 

Klus je kerstboom

Een traditionele kerstboom komt een Scandi huis natuurlijk niet in. Deze groene sfeermaker past niet bij het strakke lijnenspel en het ingetogen kleurenpalet van de minimalistische trend. Odette gaat voor een alternatieve kerstboom die helemaal past in een sober & strak interieur en toch heel gezellig is.

Wat heb je nodig?

  • een houten A-ladder
  • op maat gezaagde planken
  • deco die past in een Scandi interieur
  • kandelaar
  • deze printables

 Beeld_03

Beits de ladder wit zodat hij past in het zwart-wit kleurenpalet van jouw Scandi interieur en leg de op maat gezaagde planken op de treden zodat er een plankenkast ontstaat. De maat van de planken is afhankelijk van de grootte en lengte van de trap. Wij hebben gekozen voor 50 cm, 1 meter en 1,50 meter, voor een leuk trapsgewijs effect.

Nu kun je losgaan met de styling! Zwart & wit zijn belangrijke ‘kleuren’ in de Scandi trend. Shop daarom zwart-wit accessoires en etaleer ze op de planken. Ook marmeren accessoires zijn welkom in jouw alternatieve kerstboom. Dit materiaal is clean en heel stylish en voelt zich daardoor helemaal thuis in een minimalistisch interieur. Heel kenmerkend zijn ook de grafische patronen die we terugzien in het ‘Kerst in Kopenhagen’-thema.

kerst in kopenhagen

Print jouw kerstversiering

Speciaal voor jou ontwierpen wij deze DIY kerstballen in verschillende kleuren. Print ze uit, vouw er grafische, origami kerstballen van en leg deze op je alternatieve kerstboom (of hang ze in je traditionele, groene boom)!

diy_christmasCopenhagen_link_kerstbal

Als extra accent hang je deze printbare DIY-kerstslinger in je alternatieve boom en als finishing touch zet je een kandelaar neer en steek je een paar kaarsen aan. Zó gezellig kan kerst in Kopenhagen zijn. Geniet maximaal van jouw minimalistische kersthuis!

diy_christmasCopenhagen_link_Slinger

 

Fotografie: Michiel Maessen

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline