Dag kerstboom, hallo kamerplant!

Daar gaat ‘ie weer.. en net als elk jaar doet het toch een beetje pijn. Dag kerstboom! Gelukkig, groen is nog steeds booming in 2017 en dat betekent: planten, planten, planten. Verruil die spar dus snel voor een sfeervolle kamerplant!

kerstboom

Kies je plant

Vetplanten, hangplanten, grote planten, groepjes planten en luchtplanten. Het kan niet op in 2017, zelfs de cactus blijft terugkomen. Maar ook kweekkastjes en minimoestuinen blijven populair.

kerstboom

Creëer die urban jungle met een mix van verschillende soorten. Kunstplantjes mogen ook! Planten waarvan je de naam moet onthouden zijn:

  • De Tillandsia, ook wel airplant genoemd, kun je gewoon ophangen en af en toe besproeien (geen potgrond nodig!)
  • De Pilea, beter bekend als pannenkoekplant en dé plant uit de jaren 70, is met z’n leuke ronde blaadjes alweer een tijdje helemaal terug van weggeweest.
  • De Ficus Carica, oftewel vijgenboom, heeft naast mooie vruchten ook prachtige donkergroene bladeren met een rubberachtige structuur.
kerstboom

Kies je pot

2017 wordt het jaar van de warme, natuurlijke kleuren. Denk aan: aardetinten, donkergroen en donkerblauw, maar ook brons en framboos. De Terracotta pot is weer helemaal hot! Mix en match potten in verschillende formaten en tinten voor een spannend geheel. Hangende potten doen het ook nog goed. Je zult hier nog meer variaties op gaan vinden, van gehaakte exemplaren tot potten van porselein en gevlochten metaal. Kijk ook niet gek op van papieren potten of varianten van stof.

03_kerstboomuit_kamerplant

De after kerstversiering

Ben je er nog niet aan toe om afscheid te nemen van die gezellige kerstboom met kerstversiering? Niet getreurd: niet alles hoeft direct in dozen naar de zolder. Wat mag blijven zijn: kerstlichtjes. Het is nog steeds donker en nog steeds winter, dus wat extra licht is geen overbodige luxe. Wist je dat kerstlichtjes het ook heel goed doen in een cactus? En ook in andere planten trouwens. Ook leuk: verlicht een mooie vaas of stolp of drapeer die lichtketting over een hangplant.

Christine van den Brink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline