Koken met Jamie Oliver

Jamie Oliver, wie kent hem niet. De enthousiaste, vrolijke tv-kok die naam maakte als ‘The Naked Chef’ – een tv-programma waarin hij eten terugbracht tot de essentie. Naast diverse tv-programma’s heeft hij kookboeken geschreven, startte hij een actie voor het verbeteren van de kwaliteit van schoolmaaltijden én opende hij restaurant Fifteen in op verschillende plekken over de wereld, waar hij kansarme jongeren een opleiding bood tot horeca professional.

00_jamieoliver_recepten

In these times of austerity, we all want something homemade to feel proud of

 

Westwing presenteert je hier: drie lekkere, luchtige & zomerse recepten van Jamie Oliver. Een huisgemaakte guacamole, een frisse pompoensalade en over-heer-lijke worteltaart. Niet alleen lekker én gezond, maar ook nog eens super makkelijk te maken met de juiste keukenhulpjes. Kook met Jamie Oliver!

 

I don’t just like olive oil, I like really good olive oil

Huisgemaakte Guacamole

Huisgemaakt het allerlekkerst en gezondst: de klassieke guacamole. Te gebruiken als dip voor nacho’s of als topping bij je taco’s en burrito’s. Met dit recept van Jamie Oliver draai je ’m binnen 10 minuten in elkaar.

01_jamieoliver_recepten

 

Handige keukenhulpjes:
Vijzel
Scherp keukenmes
Snijplank

Hoe je het maakt:

Pel de ui en verwijder de pitjes van een van de chilipepers. Hak de ui en de peper fijn en zet apart. Ontpit de avocado’s en hak of prak deze grof. Wrijf de ui en peper samen met het grootste gedeelte van de koriander en wat zeezout in de vijzel. Snij de tomaten in partjes en voeg samen met de avocado toe aan het mengsel.

Voeg het sap van 1 limoen en 1 eetlepel olie toe, breng op smaak met zeezout, zwarte peper en gebruik – indien nodig – nog wat extra limoensap.

Voor de garnering (en extra pit) snipper je de tweede peper en strooi je ‘m samen met de rest van de koriander over de guacamole. Ready to serve!

 

 Thank god for salad. It’s one of the most exciting culinairy concepts I can think of

Frisse pompoensalade met feta

Een gouden combi: warme pompoen met feta. De licht bittere smaak van de rucola en knapperige zaden en noten maken deze salade helemaal af.

02_jamieoliver_recepten

 

Handige keukenhulpjes:

Groot keukenmes
Snijplank
Kleine koekenpan

Hoe je het maakt:

Verwarm de pompoen in de oven. Snijd de pompoen in grove stukken. Rooster de gemengde zaden en de noten drie minuten in een droge pan en schud geregeld. Maak een dressing van de olie en azijn en breng op smaak met zout en peper. Verdeel de rucola over de borden en leg de stukken pompoen erop. Verkruimel de feta erover, bestrooi met de zaden en noten en druppel de dressing eroverheen. Voila!

Real food doesn’t have ingredients, real food is ingredients 

Worteltaart met limoen

Deze worteltaart is naast overheerlijk ook nog eens makkelijke te maken. Extra verrassend is de toevoeging van het glazuur van mascarpone met limoen. Lekker bij de high tea of je favoriete kopje koffie.

03_jamieoliver_recepten

 

Handige keukenhulpjes:

Bakvorm
Garde of keukenmachine
Zeef

Hoe je het maakt:

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed een vierkante bakvorm of een ronde springvorm met bakpapier.

Klop de boter en suiker met de hand of in een keukenmachine tot een luchtige massa. Klop de eieren er een voor een doorheen. Voeg het sinaasappelsap en de sinaasappelschil toe. Roer het bakpoeder en de gezeefde bloem door het mengsel en voeg ook de gemalen amandelen, walnoten, specerijen en geraspte wortel toe. Meng alles goed.

Klop in een aparte kom de eiwitten met een snufje zout stijf en spatel het schuim voorzichtig door het beslag. Schep het mengsel in de bakvorm en zet hem ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven tot het gebak goudbruin en gerezen is. Je kunt controleren of de taart gaar is door er een cocktailprikker in te steken. Als je hem er na 5 seconden uithaalt en hij schoon en droog is, is de taart klaar – als de prikker nog een beetje plakkerig is moet hij nog iets langer in de oven.

Laat de taart ongeveer tien minuten afkoelen in de vorm en laat hem als uit de vorm nog minstens een uur staan.

Meng de ingrediënten voor het glazuur en smeer een royale laag op de taart. Strooi er een handjevol gehakte walnoten over en presenteer: de lekkerste taart van het jaar.

Christine van den Brink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline