No-nonsense in de keuken: heerlijke, makkelijke recepten

Na het zwoegen en sloven op het werk is, moet je ook nog een maaltijd op tafel te krijgen. Dus: ga voor eenvoud. Gezonde, voedzame maaltijden die je zo klaarmaakt. Van deze makkelijke recepten ga jij zeker genieten!

 

Groene groentesoep

Altijd easy en lekker, is natuurlijk een soepje. En je kunt van bijna elke groente soep maken. Durf allerlei groene groenten door elkaar te gooien in de pan. Bijvoorbeeld courgette en broccoli waar je ook wat spinazie doorheen doet. Gezond, voedzaam en heerlijk!

01_makkelijke_chique_recepten

Doe de knoflook en sjalot klein gesneden in een koekenpan en bak de courgette en broccoli kort mee. Breng met het bouillonblokje een liter water aan de kook en voeg de groente toe. Laat het zachtjes pruttelen tot de groenten gaar zijn. Check goed de hoeveelheid bouillon voordat je de staafmixer gebruikt om te blenden. Je kunt achteraf altijd meer water toevoegen als je de soep te dik vindt. Voeg na het vloeibaar maken lekker wat peper en zout toe en tot slot wat blaadjes spinazie. Lekker met een scheutje chili-olijfolie en wat verbrokkelde zachte geitenkaas.

 

Zoete aardappelsalade met gegrilde kip

Nog een maaltijd die je binnen een half uur op tafel hebt. Een zoet-frisse salade door de combinatie van tomaatjes en zoete aardappel met een spicy kippetje. Zet het volgende op je boodschappenlijstje:

02_makkelijke_chique_recepten

Verwarm de oven voor op 220 graden en zet ‘m op de grill-stand. Marineer de kip met kruiden, olijfolie en yoghurt. Doe dit ongeveer 20 minuten in de oven. Draai tussentijds. Snijd de aardappelen in stukjes en kook ongeveer 8 minuten zodat ze zacht zijn met toch nog een bite. Halveer de tomaten en snijd de munt klein. Giet de aardappelen af en mix met de tomaatjes, munt en het citroensap. Kruid met peper en zout.

Kip klaar? Je kunt aan tafel!

 

Pasta met boontjes en feta

In een lijstje met makkelijke recepten mag pasta natuurlijk niet ontbreken. Dit recept is vegetarisch maar je kunt uiteraard vlees toevoegen. Ook lekker met garnalen of witvis.

03_makkelijke_chique_recepten

Kook de pasta tot deze gaar is. Bereid ondertussen de peultjes en kook ze ongeveer drie minuten. Snijd de bosuitjes in kleine ringen. Giet de peultjes af met koud water zodat ze niet verder garen. Is de pasta klaar? Meng deze dan met de peultjes en brokkel de feta er doorheen. Strooi de bosui erover heen en besprenkel het geheel met citroensap, peper en zout. Er mag ook een flinke scheut olijfolie doorheen. Maak af met wat rucola. Heerlijk! Wil je dit gerecht niet vegetarisch eten? Voeg dan wat pancetta toe voor een zoute bite.

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline