Met deze interieurtips wordt samenwonen een makkie

Yay! Jullie gaan eindelijk samenwonen! Geweldig natuurlijk, maar hoewel dit een superleuke aangelegenheid is kan het weleens voor de nodige struggles zorgen. Jij houdt misschien meer van een ethnische look, hij van clean en strak… Jij wilt persé die foto van je overgrootmoeder aan de wand, hij zijn supersonische, grote speakers in de woonkamer… en yup, daar zijn de eerste irritaties. But no panic, je vindt hier een aantal fijne interieurtips zodat het allemaal super smooth verloopt.    

Grote opruiming

Okay, first things first, ruim eerst – dit geldt overigens voor jullie beiden – al je oude troep op. Je hebt in de jaren dat jullie nog niet bij elkaar woonden ongetwijfeld een hoop rommel verzameld. Verkoop de meubels die nog bruikbaar zijn op een vlooienmarkt ( = cash om iets leuks terug te kopen!), of geef ze aan een kringloopwinkel. Zo creëer je ruimte voor hem als hij bij jou komt wonen, of hoef je minder spullen mee te verhuizen als je bij hem intrekt.

Pick your favourites

Tijdens de grote “pré-samenwonen-opruiming” ben je vast een aantal mooie items tegengekomen. Dat schattige spiegeltje of dat vintage kastje…té leuk om weg te doen. Maar vraag jezelf wel even af of je het écht nog nodig hebt. Hij heeft waarschijnlijk ook het een en ander gespot tussen zijn spullen. Kies beiden jullie favorieten, praat over de producten waar jullie (emotionele) waarde aan hechten en kom zo tot een compromis. You can do this! 

De 60/40 regel

Sorry heren, wij vrouwen hebben stiekem toch echt wel meer kleding dan jullie. Misschien niet helemaal fair, maar wat de kledingkast betreft vragen we daarom een tikkeltje meer ruimte. 60% voor ons, 40% voor jullie. Prima deal toch?

Eigen plekje

Creëer ieder een eigen plek in huis waar je je even terug kunt trekken. Elke dag in dezelfde leefruimte kan namelijk pittig zijn op z’n tijd. Geen extra ruimte? Geen probleem. Het kan al een hoekje in de woon- of slaapkamer zijn, of een fauteuil waar je heerlijk in kunt ploffen. Ook leuk: jouw mooiste accessoires op een bijzetter en zijn boekencollectie in een mooie wandkast!

Verrassende mix

Ga niet meteen in protest als hij aangeeft zijn favoriete bank niet weg te willen doen. Soms kunnen juíst verschillende soorten stijlen en spullen een verrassende interieurmix opleveren!

Decorate together

Ga je samenwonen, dan hoef je niet meteen nieuw, groot meubilair aan te schaffen. Ga met z’n tweeën leuke accessoires shoppen en maak het huis meer van jullie samen door te decoreren. Versier zijn oude bank met een hippe plaid & kussens en voorzie de muren wellicht van een nieuwe lik verf.

Veel plezier en geluk in jullie gezamenlijke stulp!

Bridget van Alphen

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline