Zo bak je Miljuschka Witzenhausen's ultieme verjaardagstaart

Speciaal voor Westwing’s 6e verjaardag bakt TV-chef en cake-queen Miljuschka Witzenhausen dé ultieme verjaardagstaart. De basis is chocolade brownie cake met 3 ingrediënten waarvoor je de meeste mensen wakker kunt maken. Het resultaat: een chocolade-swiss meringue buttercream- rood fruittaart. En natuurlijk 6 lagen omdat we zoveel kaarsjes mogen uitblazen! Zelf de taart maken? Appeltje, eitje… Volg deze stappen:

1. Chocolate brownie cake

Ingrediënten:
110 gram boter
175 gram golden syrup
170 gram pure chocolade
100 gram suiker
3 eieren
1 theelepel vanille extract
125 gram bloem
Ronde bakvorm van 20 cm
(Dit is voor één laag. Je mag zelf bepalen hoeveel lagen je wilt maken.)

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet de bakvorm in met boter en bestrooi met bloem.
  • Smelt in een pan op lage temperatuur; de boter, chocolade en golden syrup. Haal de pan van het vuur
    af en laat een beetje afkoelen.
  • Roer de suiker en eieren erdoor. Daarna de vanille en bloem.
  • Giet het mengsel in de bakvorm en bak 30 minuten.
    TIP: De taart is klaar wanneer je op het midden drukt en deze terug veert.
  • Laat 10 minuten afkoelen in de vorm en daarna uit de vorm op een koelrek.
    TIP: Je kan de bodem ook een dag van tevoren maken zodat je niet hoeft te wachten op het afkoelen.

Een verjaardag is hét moment dat er in de keuken het volgende motto geldt: “GO BIG OR GO HOME”.

2. Swiss meringue buttercream

Ingrediënten:
80 gram eiwit
150 gram poedersuiker
240 gram roomboter op kamertemperatuur
1 theelepel vanille-extract
Spuitzak
(Dit is voor twee lagen. Je mag zelf bepalen hoeveel lagen je wilt maken).

Zo ga je te werk:

  • Verwarm de suiker en eiwit au bain marie en in rvs brandschone kom. Anders wordt het eiwit niet
    stijf.
  • Klop dit ongeveer 5-7 minuten totdat de suiker helemaal is opgelost en het mengsel wat dikker is.
    TIP: Ik doe dit in de kom van de KitchenAid zodat ik de kom meteen op de machine kan zetten.
  • Klop op full speed het mengsel ongeveer 8-10 minuten zodat het eiwit helemaal stijf is.
    TIP: Je test of het goed is door de kom ondersteboven te houden. Blijft het zitten dan is het goed. Zo
    niet. Dan sorry voor de rotzooi en begin opnieuw.
  • Klop nu op lagere snelheid de boter er klont voor klont door. Dit duurt ongeveer 12 minuten.
  • Doe op het laatste de vanille erdoor en roer door.
  • Smeer nu direct op de taart of doe in een spuitzak en spuit het erop.

3. De opbouw van de taart

Ingrediënten:
Poedersuiker
Heel veel rood fruit
Swiss meringue buttercream x 3
Chocolate brownie cake x 6
Sateprikkers

Zo ga je te werk:

  • Doe de eerste laag cake op de cakestandaard. Doe hierop de botercreme en rood fruit.
  • Herhaal dit 6 maal (of hoe veel lagen je wilt maken).
  • Steek de prikkers erin voor de stabiliteit.
  • Bestrooi met poedersuiker. Ét voilà!

Veel bakplezier!

Meer yummie recepten van Mijuschka uitproberen? Je vindt ze op haar website myfavoritedish.com.

Priscilla Nelom

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline