7 tips voor een minimalistisch interieur

 

Een minimalistisch interieur is tijdloos en modern. We love it! Eenvoudige vormen, strakke lijnen, neutrale tinten en Scandinavische elementen creëren een nette en opgeruimde sfeer in huis. Wil je ook minimalistisch wonen? Wij hebben 7 tips voor je om dat voor elkaar te krijgen. Less is more, right?

#1 Opruimen – weg met rommel

Wil je een minimalistische lifestyle? Dan is je huis ontdoen van rommel een must. Pak elke kamer, la of hoek grondig aan en gooi onnodige spullen weg. Hulp nodig? Check de tips van opruimgoeroe Marie Kondo hier.

#2 De dienblad methode

Laat dienbladen hun werk doen: orden hierop je boeken, kaarsen en andere items. De dienbladen kun je weer kwijt op je bureau, salontafel of nachtkastje. Op deze manier berg je kleine spullen op één plek op en zorg je voor meer rust in de desbetreffende kamer. Dan is het uiteraard nog wel de kunst om de dienbladen zelf netjes te houden.

minimalistisch-interieur-dienblad

#3 Go neutral

Als het op patronen en decoraties aankomt zijn neutrals, zoals beige, lichtgrijs en wit, je beste vrienden. Wil je een bepaalde plek meer accentueren? Kies dan voor verschillende materialen en texturen.

#4 Maak het cozy

Gebruik lekker veel kussens, fluffy dekentjes of vachtjes om het gezellig te maken. Aangezien je veel spullen hebt weggedaan of nog weg gaat doen is het super belangrijk om die huiselijke sfeer te behouden. Deze sierlijke accessoires geven de opgeruimde kamers wat meer persoonlijkheid.

#5 Eenvoudige vormen en strakke lijnen

Hou de stijl clean en basic. In de minimalistische (life)style vind je zeker geen oosterse tapijten, kleurrijke schilderijen of opvallende beelden. Saai? Nee hoor, combineer verschillende geometrische vormen met elkaar. Denk aan kubusvormige, vierkante en ronde items in je interieur.

minimalistisch-interieur-bureau-grafische-vormen

#6 Grafische foto’s en posters

Je muren hoeven niet helemaal spierwit te zijn. Ga voor grafische foto’s of posters met coole geometrische vormen. Vooral de zwart-witte varianten passen perfect in een minimalistisch interieur.

#7 Groen

Dat je het minimalistisch wilt houden wil niet meteen zeggen dat natuurlijke elementen niet meer welkom zijn. Integendeel, er zijn zoveel coole planten te krijgen. Laat die felle boeketten achterwege en kies voor simpel groen. Wij bevelen planten zoals palmen, Philodendron Monstera (gatenplant) of cactussen aan.

Wees niet bang voor lege muren en een opgeruimde open ruimte – het is minimalistisch mooi!

Foto’s & video: Westwing 

Zlata Koleda

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline