Odette’s Christmas Getaway

Bij Westwing kunnen we bijna niet wachten totdat het kerst is! Dit jaar staat kerst bij Westwing in het teken van ‘thuisblijven.’ Het is namelijk dé kersttrend om dit feestelijke moment te vieren vanuit je eigen huis. Niet gek, want op deze manier heb je de complete styling van je tafel helemaal zelf in de hand! En de voorbereidingen voor deze feestelijke periode zijn bij ons natuurlijk al in volle gang. Vandaag introduceren we het tweede thema: Christmas Getaway.

De geur van glühwein hangt in de lucht, de eerste kerstbomen zijn gespot en onze shop is gevuld met de mooiste deco. Odette selecteerde voor jou vijf bijzondere thuisblijfkerst-thema’s waarvan we de eerste al hebben uitgelicht, Sparkle Parade. Voor het tweede kerstthema Christmas Getaway reizen we af naar het Hoge Noorden en laten we ons inspireren door de hygge lifestyle. De thema’s die nog volgen? Een krachtige kerst, L.O.L. with Santa, Kerst in Scandinavië  én Wild Romance…

01_christmas-gettaway_westwing_kerst1

Hygge hoe?!

Hygge – ofwel ‘hoo-guh’ – is een werkwoord afkomstig uit Denemarken dat zoiets betekent als ‘chillen’ maar dan samen met je geliefden en in een sfeervolle setting met natuurlijke materialen en lekker eten. Wil je meer weten over hygge? Check dit magazine artikel. Wij worden happy van hygge en daarom pasten we deze hype uit het Hoge Noorden toe op ons tweede kerstthema A Christmas Getaway.

02_christmas-gettaway_westwing_kerst1

De chalet look: Christmas Getaway

De chalet look is helemaal hygge en past dus perfect bij dit Christmas Getaway thema: genesteld voor een knisperend haardvuur genieten van een kopje Gluhwein… Deze warme setting die je kent uit die typische winterse chalets creëer je door veel gebruik te maken van natuurlijke materialen: grove knits, vachtjes en natuurlijk hout. Dus stapel haardblokken tot het plafond op, sprokkel dennenappels uit het bos en verspreid deze nonchalant op de kersttafel, leg een vachtje voor het knisperende haardvuur en verwarm je huis met wollen plaids en kussens. Tot slot hang je aan de voordeur een kerstkrans, waarbij wij dit jaar niet kiezen voor een traditionele krans. Wij maken een krans die perfect past bij de winterse chalet look. Leuk om je gasten al bij binnenkomst mee in de kerststemming te brengen.

03_christmas-gettaway_westwing_kerst

DIY: kerstkrans

Een traditionele kerstkrans is natuurlijk leuk, maar nóg leuker is het om de kerstkrans een frisse nieuwe look te geven die perfect past bij de winterse chalet look. Deze kerstkrans is geïnspireerd op de dromenvanger, dé trend van nu!

05_GIF_christmas-gettaway_westwing_kerst

Benodigdheden

  • een metalen ring
  • touw
  • kranten
  • kerstgroen

Start met het maken van een lus waarmee je vervolgens het stuk touw om de ring heen gaat rijgen. Dit is even een klusje. Vergeet niet om een lang stuk over te houden waarmee je hem kunt ophangen. Met een nieuw stuk touw ga je de ring omwikkelen. Dan vlecht je het kerstgroen door de krans heen. Aan de onderkant hang je nog wat propjes papier – alsof het kerstballetjes zijn – net als bij een dromenvanger waar onderaan mooie veertjes hangen.

Hang jouw DIY-krans aan de muur of op de deur bij de entree om je gasten welkom te heten!

 

We wish you a cozy Christmas!

 

Fotografie: Michiel Maessen

Sophie Bennink

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline