Odette's Krachtige Kerst

Bij Westwing kunnen we bijna niet wachten totdat het kerst is! Dit jaar staat kerst bij Westwing in het teken van ‘thuisblijven.’ Het is namelijk dé kersttrend, om dit feestelijke moment te vieren vanuit je eigen huis. Niet gek, want op deze manier heb je de complete styling van je tafel helemaal zelf in de hand! En de voorbereidingen voor deze feestelijke periode zijn bij ons natuurlijk al in volle gang.  Vandaag introduceren we het vierde thema: een krachtige kerst.

01_krachtigekerst_westwing_kerst_V2

Na de eerste drie thema’s ‘Sparkle Parade‘, ‘Christmas Getaway‘ en ‘L.O.L. with Santa‘ is het nu tijd voor een stoere look die wij willen toepassen op de styling van de kersttafel. Hoe we deze stijl noemen? ‘Een krachtige kerst’. Wat we daar precies mee bedoelen, leggen we je natuurlijk graag uit!

03_krachtigekerst_westwing_kerst_V2

Een ontspannen kerst

Deze kerststijl is perfect voor tweede kerstdag. Op eerste kerstdag kan het er behoorlijk chic aan toe gaan. Daarom lijkt het ons een goed idee om op tweede kerstdag te kiezen voor een relaxte sfeer. Maak een kersttafel met een krachtige look maar durf vooral ook te ontspannen: het hoeft allemaal niet zo perfect te zijn!

Imperfectie past ook perfect bij de trends van nu. De – van oorspronk Japanse – Wabi-Sabi trend is een stijl waarin niet alles perfect, recht en kloppend hoeft te zijn. Een krom of onregelmatig bordje past perfect bij deze look, net als een scheurtje in een grove betonnen vaas.

Krachtige kerst: doe eens lekker stoer

Wat zijn de basics voor deze laid-back sfeer? Wat goed werkt is een tafelkleed in een wat stuggere stof zoals linnen. Als je meerdere tafelkleden gebruikt, kun je ze semi-rommelig neerleggen voor een speels effect. Dit draagt bij aan de laid-back look.  Je kunt hierbij variëren qua kleur: combineer een natuurtint met een donkere kleur voor wat contrast. Het servies mag, zoals eerder genoemd, lekker grof en speels zijn én het kan in diverse kleuren ingezet worden. Wat betreft accessoires kun je van alles op tafel zetten. Kies voor dennentakjes gebonden in touw, een houten plank met daarop stenen waxinelichthouders, wat groene en glanzende deco, donkere servetten en kandelaars van brons of goud voor het accent.

02_krachtigekerst_westwing_kerst_V2

DIY: waxinelichthouder van beton

Bij een krachtige kerst hoort ook krachtige aankleding. In slechts een paar stappen maak je jouw eigen waxinelichthouders. Wat heb je er precies voor nodig?

  • 0,5 kilo snelbeton
  • Een bakje en stokje om te mengen
  • 125 ml water
  • Een keukenweegschaal
  • Een schaar
  • 2 of 3 waxinelichthouders
  • Ballonnen
  • Handschoentjes
  • Gouden verf
  • Kwast
04_krachtigekerst_westwing_kerst_DIY

Blaas een paar ballonnen op, niet te groot, en trek de handschoentjes alvast aan. In het bakje meng je de juiste afgemeten hoeveelheid snelbeton met een afgepaste hoeveelheid water. Snel roeren want het beton droogt in een rap tempo. Pak een ballon en verdeel over de halve ballon wat betonmengsel. Dit hoeft absoluut niet perfect, want juist de onregelmatigheid past goed bij de trends van nu, zoals de Wabi-Sabi trend.

Daarna hoef je het geheel enkel te laten drogen. Als de waxinelichthouder droog is, knip je voorzichtig de ballon aan de bovenkant open en haal je deze eruit. Schilder dan de binnenkant goud en laat opnieuw drogen. Na een tijdje wachten is je zelfgemaakte waxinelichthouder klaar. Nu alleen nog een kaarsje en jouw krachtige kersttafel is compleet!

Fotografie: Michiel Maessen

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline