Een tropisch interieur in 5 stappen

Miami spreekt al snel tot de verbeelding. Niet alleen als een van de hotspots in Amerika, maar ook als interieurinspiratie. Gelukkig is het helemaal niet moeilijk om die Miami vibe in huis te halen. Een tropisch interieur heb je met deze tips zo voor elkaar!

Stap 1: Don’t leaf me

De musthave in de tropen? Bladeren! Kussenhoesjes met een bladpatroon zijn in een tropisch interieur echt onmisbaar. Ze staan prachtig op banken en stoelen in een lichte tint, of juist in combinatie met een felle kleur. Ook geweldig om het motief op andere manieren terug te laten komen zoals in een tafelkleed, als behang of op glaswerk.

1_tropischinterieur_5stappen

Stap 2: Doe de vogeltjesdans

Geen birdie zo populair in de tropen als de flamingo. Geef deze roze rakker ook een plekje bij jou thuis. Houd het subtiel met een printje of ga voor uitgesproken en behang je muur met flamingo’s. Prachtig met een kastje of stoel in dezelfde roze tint ervoor. De kleur van de flamingo’s zorgt voor een contrastrijke knipoog in het geheel. Perfect, want bij een tropisch interieur Miami style hoort ook een dosis humor.

2_tropischinterieur_5stappen

Stap 3: Strandganger

Als je naar een foto kijkt van het strand in Miami krijg je natuurlijk meteen zin om daar heerlijk te gaan zonnen. Precies dat gevoel moet jouw tropische interieur ook oproepen: ontspannen, zonnig en levendig. Een groot deel van het strandgevoel zit ‘m in het kleurgebruik. Kies voor zachte tinten geel, groen, blauw en roze. Combineer dit met meubels in hout en riet, maar voeg ook wat moderne elementen toe. Een designer piece, een strakke stoel in wit leer of bijvoorbeeld een glazen tafel. Prachtig aan de wand zijn afbeeldingen van een strandhuisje op Miami beach of de welbekende palmbomen…

3_tropischinterieur_5stappen

Stap 4: Ga voor fruit

De eerste vrucht waar je aan denkt in een tropisch interieur is natuurlijk de ananas! Voeg ‘m toe in het goud voor een vleugje glam of ga juist voor een zwart-wit printje op servetjes als subtiel detail. Heb je niet zoveel met de ananas, kies dan voor ander tropisch fruit zoals de mango of kokosnoot. Voel je ‘m niet zo als decoratie? Leg de heerlijkheden dan simpelweg in een schaal. Voor het moment dat er even gesnackt moet worden!

4_tropischinterieur_5stappen

Stap 5: Groene vingers

De laatste stap voor een tropisch interieur? Leven in de brouwerij! Na het bladmotief, de flamingo’s, de beach vibes en het fruit is het tijd voor het toevoegen van een paar planten. Dit staat niet alleen geweldig met al die zachte kleurtjes maar is ook nog eens heel gezond omdat planten de lucht zuiveren. De meeste planten hebben maar twee keer per week water nodig, dat moet wel lukken, toch?

5_tropischinterieur_5stappen

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline