Zes tips voor een inspirerend kantoor

Beter een goede buur dan een verre vriend? Wij van Westwing geloven daar absoluut in! We delen de verdieping van ons Amsterdamse kantoorpand met Pritle. We zijn meer dan alleen buurman&buurman. Westwing hielp mee met het inrichten van het Pritle kantoor. En natuurlijk delen we onze tips en tricks voor een inspirerend kantoor ook graag met jou!

#1 Zit je goed?

De fundamenten van een goede werkplek zijn natuurlijk je bureau en je bureaustoel. Kies altijd voor een stoel waar je genoeg ondersteuning krijgt en wordt gestimuleerd een actieve houding aan te nemen. Zo krijg je minder snel last van je nek of rug. Een bal in plaats van een bureaustoel kan hierbij ook goed van pas komen. Heel anders en helemaal van nu: staand werken of vergaderen. Bij Pritle is ook een hoge bar gecreëerd waar eventueel aan gewerkt kan worden. Daar blijf je lekker actief bij!

01_pritle_kantoor_werkplek

#2 Groene vingers

Zelfs als je houdt van een heel rustig kantoor mogen planten niet ontbreken. Ze maken er niet alleen een inspirerend kantoor van maar reinigen ook nog eens de zuurstof. Dus het is een win win situatie. Zet een paar grote planten in open ruimten –dit maakt het minder kil-, plaats kleine plantjes op je bureau en zet een mooi exemplaar op je administratiekastje.

02_pritle_kantoor_werkplek

#3 Een gezamenlijke lunchplek

Eten achter je bureau is so not done! Zorg er dus voor dat je jouw pauze altijd neemt. Dat heeft een positief effect op je productiviteit. En op een andere manier connecten met je collega’s hoort uiteraard ook bij een inspirerend kantoor. Zet dus vooral een grote houten tafel middenin de kantoorruimte met wat planten of een bos bloemen erop. Ook niet verkeerd: een netje en twee batjes voor een kleine tafeltennis break in de middag.

03_pritle_kantoor_werkplek

#4 Let there be light

Heel belangrijk is gebruik maken van het daglicht. Zet je bureau niet te ver van het licht af. Natuurlijk wil je niet pal de zon in kijken maar ga ook zeker niet in het donker zitten. Dan kak je gegarandeerd in. Wil je licht creëren, ga dan voor glazen wanden. Zo krijg je daglicht in de ruimtes waar geen of minder licht is. En het is een efficiënte manier om verschillende spaces in te delen.

04_pritle_kantoor_werkplek

#5 Doe aan demping

Heel leuk al die hippe kantoren met veel open ruimte maar je wordt al snel gek als je je collega’s de hele tijd hoort bellen. Gelukkig is er genoeg wat je kunt doen om dit te voorkomen. Zorg voor een paar afgeschermde ruimtes voor het plegen van telefoontjes of overleg met een collega. Zet een lage bank neer zodat je een zitje hebt. Leg vloerkleden onder bureaus en tafels. En hang bijvoorbeeld houten decoratie aan de wand.

05_pritle_kantoor_werkplek

#6 Maak het knus

Geef je kantoor een beetje een huiselijk gevoel. Dit kun je doen met het neerzetten van een paar persoonlijke items op je bureau of kastje, maar ook door te kiezen voor –daar zijn ze weer- vloerkleden. En natuurlijk: kunst aan de wand. De kunstuitleen is hier ook ideaal voor. Zo kun je om de zoveel tijd een ander work of art ophangen.

06_pritle_kantoor_werkplek

07_pritle_kantoor_werkplek

Meer over Pritle? Naar de website!

Mayra De Wilde

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline