Binnenkijken bij Alexandra Tobler in Rio de Janeiro

De stad van de kleur, tropische vibes en muziek. Creative Director van Westwing in Brazilië Alexandra Tobler, woont middenin Rio de Janeiro. Haar huis – in industriële loft-stijl met een speelse twist – sluit naadloos aan op haar passie voor architectuur en interieur. Alexandra: “Toen ik op zoek ging naar een huis, had ik niet een specifieke focus, ik keek naar allerlei soorten woningen. Totdat ik dit appartement zag – It simply made sense.”

26-1

Alexandra maakte het gehele design voor het renovatieproject van 240 vierkante meter en nam daarbij vooral de behoeften van haar gezin mee in de uitwerking van haar plannen. Kort voor de verhuizing beviel Alexandra van haar derde dochter, dus een beetje ruimte voor de kids was zeker nodig!

64

De meiden hebben hun eigen woonkamer in dit huis. Deze ruimte is te vinden aan de ruime, open keuken. “Ik moet ze wel een beetje in de gaten kunnen houden en met ze kunnen spelen natuurlijk,” lacht Alexandra. De ruimte voelt licht en open en er is genoeg ruimte voor de meiden om te spelen en rond te rennen. Een ideale speelruimte waarin het speelgoed opgeruimd kan worden in een vijf meter lange ladekast. Ook staat er een grote, comfortabele bank in de girls-only kamer: ideaal voor popcorn & movie-days!

91

Ook in de slaapkamer, die de meiden delen, kan de pret niet op! De ruimte is speels en niet zo voor de hand liggend. Alexandra laat haar moederhart spreken: “Ik droomde van een kamer die er uit zag als een betoverend sprookje, met een fantasielevel à la Alice in Wonderland.”

122

“Ik wilde zoveel mogelijk open ruimte overlaten in de speelkamer, zodat mijn dochters de vrijheid in huis echt kunnen ervaren.” Maar ook voor het ‘volwassen gedeelte’ van haar huis heeft Alexandra ideeën te over. Zo heeft ze wat eerder twee slaapkamers en twee badkamers waren, getransformeerd tot een master-bedroom met ruime badkamer en walk-in closet. De ruimte voelt comfortabel aan door het ruime bed met warme, houten planken erachter.

73

Als je de trap opgaat treed je binnen in een speciaal gedeelte van Alexandra’s huis. Origineel was de gehele tweede verdieping één open ruimte met een groot zwembad. “Het voelde voor mij niet logisch om zo’n groot appartement te hebben, met maar weinig ruimte voor dagelijks gebruik,” vertelt Alexandra. Ze verbouwde de hele tweede verdieping tot een ruime leefruimte met toegang tot het balkon. De keuken, eethoek, lounge en het terras zijn heerlijke ruimtes om te leven en om vrienden te ontvangen.

101

De gepolijste cementvloeren, die zich in het hele appartement bevinden, zie je ook hier terug. Alexandra heeft gekozen voor één type vloer door het hele huis om eenheid te brengen in het appartement. De combinatie van de cementvloer met de rauwe brick walls geven het geheel een vleugje industriële loft-stijl en deze stoere elementen waren een grote inspiratiebron voor de Braziliaanse Alexandra.

110

De collectie kandelaars, het kroonluchter erfstuk, het Turkse patchwork plaid, het schilderij dat ze zelf maakte.. Het is onmogelijk om één enkel stuk aan te wijzen dat op zichzelf symbool staat voor Alexandra’s creatieve en esthetische smaak. Elk stuk heeft een verhaal. “In de outdoor ruimte wilde ik een zonnige loungeplek creëren, met ligstoelen en een parasol. Het resultaat is zeer aangenaam!”

54

“Alle items vertegenwoordigen mij en hebben een geschiedenis. Ik wil ze hier in huis hebben omdat ze deel uitmaken van verschillende momenten in mijn leven. Als ik iets nieuws wil kopen dan is dat omdat het een gevoel overbrengt, een goed gevoel. Mijn wish-list is oneindig, want ik houd van design. Het ontstaan van nieuwe en spannende creaties zal nooit stoppen.”

44

De twee fauteuils in de woonkamer heeft Alexandra van haar oma geërfd. Ze liet ze opnieuw stofferen met een speels dessin, en kijk eens aan: twee super hippe stoeltjes.

Alexandra heeft in haar huis het motto toegepast dat ze in haar werk als Westwing’s Creative Director in Rio de Janeiro ook aanhoudt: “Real people want real homes.” In Alexandra’s blik zie je haar vermogen om te ontdekken, in haar handen zie je haar ontwerp-skills en in haar hoofd en hart vind je haar droom om verhalen te maken met items die betekenisvol zijn.

 

Foto’s: Paula Brandão

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline