Berlijnse vibes: binnenkijken bij Doreen

Doreen Schumacher, model, interieurstyliste en actrice, woont in Berlijn. Ze woont daar precies zoals je je een woning in Berlijn zou voorstellen: een coole loft met nog coolere meubels.


In de loft van Doreen, waar ze samen met haar vriend woont, vind je zowel mannelijke als vrouwelijke invloeden. In de open ruimte staan vintage meubels naast unieke stukken die ze in de loop der tijd heeft verzameld.

doreenSchumacher_D1_NL

Het geheel bestaat uit spannende contrasten met een bohemien flair: een traditionele Beierse kast, industriële elementen en een oude serveertrolley uit een vliegtuig. De loft straalt de typische relaxte Berlijnse sfeer uit.

westwing-doreen-schumacher-homestories

De garderobe heeft Doreen samen met haar vriend zelf gebouwd. Een houten plank, die ze heeft meegenomen uit een bouwput, dient als wandplank in de hal. In de logeerkamer verblijft momenteel een vriendin en als we aankomen verwelkomt ze ons eerst met een kop koffie voordat ze ons rondleidt. De sfeer is superrelaxed. Typisch Berlijn? Of typisch voor Doreen? Waarschijnlijk allebei.

westwing-doreen-schumacher-homestories2
westwing-doreen-schumacher-homestories3

“Een ligbad of een balkon waren niet zo belangrijk voor mij. Ik wilde wel per se een open keuken hebben”, vertelt het model over haar zoektocht naar een woning. Nu kan ze vanuit de keuken de hele woonkamer overzien. Ik vind het prachtig dat alles zo open is en in elkaar overgaat. Zo kan ik gezellig met gasten kletsen, terwijl zij op de bank zitten en ik aan het koken ben.

westwing-doreen-schumacher-homestories4

Doreens tip voor een open keuken: “wanneer alles in het zicht staat, moet het er mooi uitzien. Koop daarom bijzondere kruiden en specerijen, koffie, etc. in mooie verpakkingen. Ik koop altijd kruiden wanneer ik op reis ben, vooral in Zuid-Afrika. Zulke details maken het verschil.”

westwing-doreen-schumacher-homestories5
Wil je nog meer zien van Doreen Schumacher? Volg haar dan op Instagram

De 145m2 heeft Doreen, die ook als interieurstylist werkt, inmiddels tot haar thuis gemaakt. Met veel gevoel voor stijl en een globetrottersgeest (veel accessoires brengt ze mee vanuit haar reizen) heeft ze een heel persoonlijke en individuele inrichting gecreëerd.”

westwing-doreen-schumacher-homestories6
westwing-doreen-schumacher-homestories7

“Ik hou ervan als mijn interieur steeds anders is. Alles blijft zo in beweging en verandert steeds.” De mix uit vintage-stukken, natuurmaterialen en koopjes van de vlooienmarkt – die op magische wijze altijd perfect in het bestaande interieur passen – maakt het verschil. Doreens tip om je huis opnieuw in te richten: “Gewoon de meubels en accessoires neerzetten, een week laten bezinken en dan kijken of je het echt mooi en functioneel vindt.”

westwing-doreen-schumacher-homestories8

Wat ook opvalt in de loft zijn de retro-stukken, zoals de fauteuil in de woonkamer. “Ik hou van voorwerpen met een geschiedenis.” In de woning van Doreen merk je hoe liefdevol en zorgvuldig de stukken zijn uitgekozen. Unieke stukken, zoals de boomstak in de hal, maken de woning niet alleen individueler: de herinnering die erbij hoort is net zo bijzonder. De boomstam heb ik in Rügen gevonden en twee kilometer over het strand gesleept.”

westwing-doreen-schumacher-homestories9

De slaapkamer is rustig ingericht: weinig, maar wel bijzondere meubelstukken. Aan de ene kant van de kamer staan een diep bed, een ladder en twee eenvoudige nachtkastjes. De andere kant dient als klein kantoor.

westwing-doreen-schumacher-homestories10

Doreen is gek op DIY-projecten, zoals het rooster in de hal, waaraan ze haar tassen hangt, of het lage sideboard op schragen dat nu haar bureau is. De ladder in de slaapkamer heeft ze met een sjaal omgetoverd tot een woonaccessoire die midden in de ruimte staat.

westwing-doreen-schumacher-homestories11

Juist met deze nonchalante aanpak heeft Doreen de loft in een individueel thuis veranderd, dat – net zoals Berlijn zelf – leeft van stukken geschiedenis, bijzondere doe-het-zelf-creaties en ja, planken uit een bouwput.

Foto’s en video: Westwing

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline