De bijzondere look van strandrestaurant De Waterreus

Strandrestaurant De Waterreus is een waar begrip in Scheveningen. Al jarenlang is de bekende strandtent gevestigd ter hoogte van de vuurtoren. Onlangs werden ze nog uitgeroepen tot hét strandpaviljoen van 2016 en sinds kort kun je zelfs 365 dagen per jaar terecht bij de fijne – en stijlvolle – spot. Als eerste permanente strandrestaurant van Scheveningen is De Waterreus van zomer tot winter de ideale plek om in een huiselijke sfeer te te genieten met uitzicht op de Noordzee.

waterreus

De legende van de Waterreus

Het interieur van De Waterreus, geïnspireerd op een oude legende, is ontworpen door Angelika Barzilay van Barzileye Concept & Design. De legende van de Waterreus gaat over Mooi, een arm maar beeldschoon Schevenings vissersmeisje dat verliefd wordt op de stoere Waterreus. Hij is gedoemd om voor altijd in zee te leven, en hij bezorgt Mooi overvolle netten vis. Iedereen waarschuwt haar dat hij haar in zee zal sleuren, maar de liefde overwint en ze trouwen. Het stoere en ruige karakter van de Waterreus, en de verfijning van Mooi zijn elementen die in het interieur verwerkt zijn.

waterreus

Elementen uit de zee

Verweerd, oud messing geeft het interieur van de strandtent een maritieme look. Daarnaast refereert de balkenconstructie in het plafond aan de oneindigheid van de zee. Maar ook ademt de fijne spot juist een hele rustige, huiselijke sfeer waarin veel elementen uit de zee zijn terug te vinden. Het strand is een grote inspiratiebron geweest voor Barzilay. Zo struinde ze tijdens de conceptontwikkeling vaak over het strand om met behulp van schelpen het juiste kleurenpalet samen te stellen. De kleuren mosselblauw, indigoblauw, grijs, bruin en wit spelen dan ook de hoofdrol in het interieur. Ook leuk: de organische hanglampen. Deze zijn geïnspireerd op luchtbellen in het water, en werden speciaal ontworpen en gemaakt door een glasblazerij.

Pronkstuk

De absolute eyecatcher van het strandrestaurant? Dat is toch wel de wijnkamer, waarvan de vloer deels uit glas bestaat waardoor er zicht is op het zand met daarin een enorm beeld van de Waterreus. Het beeld komt uit het oude strandpaviljoen en ligt ‘begraven’ tussen schelpen, flessen en oude voorwerpen. Dit geeft de jonge én wat oudere gasten van De Waterreus een kijkje in de geschiedenis van Scheveningen. En dat was eveneens het doel van Barzilay: jong en oud samenbrengen op een bijzondere plek.

waterreus

Binnenkort een uitje naar Scheveningen gepland? Vergeet dan zeker niet even een kijkje te nemen bij deze bijzondere spot

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline