Binnenkijken bij Hotel Avalon

Een van de meest geliefde plekken onder pop- en filmsterren is Beverly Hills. Een stad die het toonbeeld is voor de luxe Hollywood-sfeer. En waar wereldsterren zijn, daar zijn spectaculaire hotels. Westwing nam een kijkje in het Avalon Hotel in Beverly Hills.

01_avalonhotel_beverlyhills

 

Avalon – gebouwd in 1949 – was in de jaren 50 een geliefde plek onder celebrities. Niemand minder dan Marilyn Monroe overnachtte hier graag. Maar, voor een stoffig hotel hoef je niet bang te zijn! Alhoewel Avalon een rijke historie met zich meedraagt, is de inrichting helemaal van deze tijd.

03_avalonhotel_beverlyhills

In 1999 onderging Hotel Avalon een spectaculaire renovatie. De wereldberoemde designer Kelly Wearstler (1967) wist een look vol glamour te combineren met een stukje nostalgie. Je ziet het “oude” Hollywood uit de jaren 50 goed terugkomen in de meubelkeuze.

 

Kelly Wearstler changed the look of boutique hotels around the world.

 

 

Voor het ontwerp van de lobby heeft ze zich laten inspireren door de jaren 60. Het uiteindelijke resultaat is een moderne uitvoering van het “safari” thema geworden. De marmeren meubels en goudkleurige accenten zorgen voor glam, waar de organisch gevormde bank voor een frisse noot zorgt. In de bijzondere 84 kamers vind je eikenhouten vloeren, designmeubels en de nieuwste technologische snufjes.

02_avalonhotel_beverlyhills

“Her playful, elegantly over-the-top designs for the Avalon Beverly Hills changed the look of boutique hotels around the world” – aldus The New York Times. Naast het ontwerpen van hotels, ontwierp Kelly ook de interieurs van sterren als Gwen Stefani en Cameron Diaz. Ze heeft al vele awards op haar naam staan voor de interieurs die ze heeft ontworpen.

05_avalonhotel_beverlyhills

 

Denk jij bij een hotelbezoek aan een ontbijtbuffet met sinaasappel-machine, kleffe broodjes en koffie uit de automaat? Viviane – het restaurant dat gevestigd is in het Avalon hotel – doet alleen aan eten van topkwaliteit. Met de geroemde chef Michael Hung aan het roer, is het elke dag weer een culinair feest. De keuken kun je het best omschrijven als een moderne, Amerikaanse interpretatie van de klassieke, Europese keuken. Van een “simpel” kipgerecht tot een complete kreeft bereid in cognac. Ook leuk: naast een zorgvuldig geselecteerde wijnkaart vind je hier ook cocktails, geïnspireerd op de jaren 50.

06_avalonhotel_beverlyhills

 

Pootjebaden aan het zwembad in boomerang-vorm zoals Marilyn Monroe? Chique dineren in Viviane, zoals de grootste sterren uit Hollywood doen? Of de mini-bar plunderen in je kamer gevuld met design? Avalon leent zich er perfect voor!

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline