Gespot door locatiescout Esha: het huis van Lenneke Kooijman

Locatiescout en model Esha Kalberg heeft er een neus voor om de mooiste, meest bijzondere en inspirerende locaties te vinden. Met haar bedrijf Loes op Locatie gaat zij in opdracht van art directors fotografen en stylisten op zoek naar de perfecte locatie voor films, televisieprogramma’s, fotoshoots en zakelijke events. En nu spot deze interieurkenner ook voor Westwing de mooiste plekjes! Ze tipt ons iedere twee maanden. De eerste op het lijstje: het prachtige huis van Lenneke Kooijman!

007

Westwing mocht, op aanraden van Esha, even gluren in een pracht van een pand in Rotterdam. Lenneke Kooijman – de vrouw achter het sieradenmerk Lennebelle – omschrijft haar stijl.

Lenneke en haar vriend hadden een nogal lange wishlist, toen ze op zoek gingen naar een koopwoning. “We wilden een eigen opgang, een bad, ouderwetse details zoals glas-in-loodramen, een openhaard, een open keuken én een buiten.” Dit alles vonden ze in dit prachtige, oude huis. De hoge plafonds en lichte kamers maken het huis extra fijn.

1
9

“Het liefst heb ik mijn interieur zo strak en clean mogelijk”, aldus Lenneke. Maar al gauw bekent ze dat dat nog niet zo makkelijk is. “Ik betrap mezelf er toch op dat ik gezelligheid en kleur erg belangrijk vind en dat ik toch stiekem steeds weer een paar kleurrijke items toevoeg.” De stijl van haar vriend is een stuk moderner. Daarom is de woonkamer een mix geworden. Het is modern, wit en clean maar zeker ook supergezellig!

8

Dat er niks mis is met een gezonde dosis verzamelwoede, bewijst Lenneke. “Veel spullen in mijn huis heb ik gekregen of gevonden op leuke vintage marktjes, in brocante winkels of in tweedehands zaakjes.” De commode van haar dochter Lore heeft Lenneke zelf gemaakt van houten planken die ze buiten op straat vond. “Mijn werkkamer is bijna een museum, door alle spulletjes die er staan uitgestald.”

3

Tussen al het moois dat je tegenkomt in Lenneke’s interieur, bevindt zich één favoriet item. “Het kastje met rolluikjes dat ik van mijn ouders heb gekregen toen ik dertig werd. Zij hebben een zwart kastje staan waar ik al jarenlang mijn zinnen op had gezet. Dat kastje heb ik niet gekregen. Maar dit exemplaar kreeg ik daarvoor in de plaats!”

11

Lenneke’s favoriete kamer? De slaapkamer! En zeker niet omdat deze ondernemende dame het liefst al haar dagen in bed spendeert. “Onze jongste dochter slaapt in onze slaapkamer. We kunnen er heerlijk spelen, het is de enige kamer met originele plafonddetails én deze grote ruimte leidt naar het dakterras.”

5
6

 

Meer over Loes op Locatie? Check de website van Esha!

Meer over sieradenmerk Lennebelle? Check de website van Lenneke!

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline