Binnenkijken bij Thorsten Osterberger

De gevel van dit huis is bedrieglijk. Zoals zo vaak in Berlijn. Gaat de deur echter open, dan waan je je in een prachtig pand. Hier ontmoeten we Thorsten Osterberger, freelance stylist en mode en beauty editor, werkzaam in Berlijn en München. Hoe je hem het best kunt omschrijven? Als een estheet. En zijn perfecte smaak zie je terugkomen in zijn appartement in Mitte, van maar liefst 150 vierkante meter. Wat wij hier aantroffen? Modern-klassiek op zijn best!

unnamed

De 38-jarige Thorsten volgt bij het stylen zijn gevoel voor mode, interesse in bijzondere voorwerpen en zijn liefde voor klassieke meubels in traditionele kleuren. Zelf hond Frits – die hij twee jaar geleden uit het asiel heeft gehaald – past wat kleur betreft naadloos in het interieur. Deze stylist is een rasechte schattenjager. Regelmatig struint hij het internet af naar unieke items die zijn interieur een extra bijzondere uitstraling geven.

Steeds weer duiken er nieuwe vondsten op in zijn interieur. Neem de zeldzame ladekast die ooit onderdeel was van het interieur van de Amerikaanse ambassade in Berlijn. Of het originele Bauhaus-dressoir uit de jaren dertig. Door deze schatten te integreren in zijn interieur ontstaat een typische mix van klassieke elementen gecombineerd met moderne stukken. Elk stuk is afkomstig uit een andere tijd. En als kers op de taart vind je vintage stukken die de look in zijn interieur extra bijzonder maken.

2_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

Net als elke creatief had ook Thorsten een duidelijk visie bij het stylen van zijn nieuwe appartement. Voor de eet- en woonkamer liet hij zich inspireren door de “salon cultuur” in Berlijn. Hij en zijn vriend Stefan geven vaak grote diners voor vrienden. De zithoek is dan ook dusdanig ingericht dat er veel mensen kunnen plaatsnemen.

De woonkamer krijgt een elegante sfeer door de combinatie van het rustige materiaal en de warme kleur van het bankstel in combinatie met de salontafel gemaakt van rozenhout. Thorsten mixt de kleuren karamel, zwart, bruin en crème met accenten van metaal en messing zoals de decoratieve reiger op de bijzettafel. Dit om een stoere noot te creëren in zijn huis.

3_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

“Ik vind het enorm belangrijk om harmonie te brengen in mijn interieur.” Aldus Thorsten. De kleur op de muren – genaamd “Elephant’s Breath” – benadrukt de elegante sfeer. Een mooie onderbreking van deze rustieke sfeer wordt gebracht door de stijlvolle lamp met het grafische patroon op de lampvoet.

Boven de stoel in de zitkamer hangen zes ingelijste foto’s van de Duitse schilder en beeldhouwer Georg Baselitz. Thorsten is een echte kunstliefhebber en heeft dan ook een imposante verzameling. “Op het Gallery Weekend in Berlijn ontdek ik altijd nieuwe, jonge kunstenaars. De laatste editie viel mijn oog op de werken van Radu Belcin. Ik was meteen verkocht en besloot twee werken van hem te kopen.”

 

4_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

 

De antieke Biedermeier ladekast is een erfstuk. Thorsten heeft dit item getransformeerd tot “huisbar.” De kristallen flessen en glazen kun ten alle tijden worden gevuld voor de gin-liefhebber. Zijn favoriete gin, genaamd “GINie in a bottle” komt uit Duitsland. “Tijdens de vele etentjes die hij en zijn vriend geven, wordt er gretig gebruik gemaakt van de inhoud die op dit tafeltje staat uitgestald.

5_links_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik_teaser

De zachte tint op de muur voorziet de kamer van een rustieke sfeer. De rieten stoelen van Marcel Breuer roepen een klassiek gevoel op. Het zwart-witte tapijt met grafisch patroon zorgt weer voor een modern tintje.

5_rechts_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

Thorsten houdt van verse bloemen in huis. Op dit moment staan er pioenrozen op tafel, een overblijfsel van de laatste tea-party.

6_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

Aan de muur tegenover de eettafel zie je verschillende naaktportretten van Winston Torr, kunstenaar en vriend van Thorsten. In de onderstaande boekenkast vind je geïllustreerde boeken over kunst, architectuur en mode. De kudde van papegaaien van porselein, zorgt voor een speelse touch.

7_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

Op het zwarte bijzettafeltje vind je een andere passie van Thorsten: het verzamelen van vaasjes. Net zoals bij de papegaaien heeft hij de kunstwerkjes gegroepeerd, voor een elegant en zuiver beeld.

8_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

In de keuken zie je ook verschillende stijlen samen komen. Naast het Bauhaus-dressoir uit de jaren dertig is zijn keuken uitgerust met vintage meubels uit de jaren zeventig.

9_rechts_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

De slaapkamer heeft Thorsten rustig gehouden. De subtiele kleuren en ingetogen patronen stralen rust uit. Het nachtkastje en het dressoir zijn van zijn overgrootmoeder geweest en komen uit de boerderij waar zij woonde.

10_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

Het nachtkastje van Thornsten in rijkelijk versierd. Van de vaas met stijlvolle witte rozen tot aan een ingelijst kunstwerk van illustrator Kera Till, wie hij als agent vertegenwoordigd. Daarnaast kan de klassieker onder de meubels natuurlijk niet ontbreken: de beroemde Eames Plastic Armchair van Vitra.

11_2014-05-25-hausbesuche-moderne-klassik

Zijn badkamer doet denken aan een luxe beauty store. Op kunstzinnige wijze heeft hij zijn favoriete geuren zoals “Grey Flanel” van Geoffrey Beene en zijn dagelijkse beauty producten van Hermès, Tom Ford, Balmain of 4177 gepresenteerd.

Met een fijn gevoel voor schoonheid worden klassieke meubels met zorg gemixt met bijzondere vintage stukken en hedendaagse items. En dat is precies hoe je een ontspannen en luxe interieur creëert zoals dat van Thornsten.

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline