Modern wonen in Frankfurt: binnenkijken bij Corinna Thiel

In Frankfurt, de geboortestad van Goethe, is het motto “het ware, het mooie, het goede”. Corinna Thiel past dit motto op een moderne manier toe in haar woning: rechte lijnen, zorgvuldig uitgekozen accessoires en heldere kleuren zoals zwart en wit, gecombineerd met slechts een paar kleuraccenten – dat is de essentie van het stijlvolle puristische wonen.

2016-03-08-homestory-Corinna-Thiel-Collage_NL

Corinna Thiel werkt als hoofd Internationale Communicatie bij een groot cosmeticabedrijf en houdt van mooie dingen. Het mag echter niet te veel worden. “Ik heb altijd overal accessoires staan en ik zet ze steeds weer anders neer. De decoratieve stukken die niet meer actueel zijn, verdwijnen in de kast.”

westwing-corinna-binnenkijken

De woning van 62 m2 ziet er daarom altijd opgeruimd en strak uit. De details van de woning in oudbouw, zoals de licht krakende paneeldeuren en grote ramen, geven het huis een charmante uitstraling.

Westwing-binnenkijken-corinna-bank

“Ik hou ervan om modern met klassiek te combineren”, zegt de 33-jarige. Het meest opvallende aan de woning zijn de pistachegroene muren. “Ik wilde deze kleur altijd al in mijn woning hebben. Toen ik vijf jaar geleden naar Frankfurt verhuisde, had ik de kleur zelf gemixt en de muren zelf geverfd.” Tot op de dag van vandaag is ze heel blij met het resultaat.

westwing-corinna-binnenkijken-ladder

De woonkamer is ingericht met zwarthouten meubels en een lederen bankstel met kussens in mosgroen, grijs en perzikkleur. De pistachekleurige muren verlenen de ruimte een subtiele elegantie. Neonkleurige accenten zoals kleurrijke boeken en pumps op een ladder vormen een mooi contrast.

Westwing-binnenkijken-corinna-boeken

Vaak rolt Corinna Thiel hier haar yogamat uit om haar dagelijkse zonnegroet te oefenen – binnenkort begint ze met haar opleiding tot yogalerares.

westwing-corinna-sideboard

In de eetkamer heeft Corinna Thiel de strakke eettafel van Kartell gecombineerd met Eames-stoelen van Vitra, waar ze als studente al van droomde. Het loont zich om te investeren in klassieke stukken.

Klassiekers vervelen niet snel en laten zich makkelijk combineren met zowel nieuwe als oude stukken.

Omdat ze geen erfstukken heeft en haar inrichting slechts een paar jaar oud is, investeert ze het liefst in meubels waar ze lang plezier van zal hebben.

Westwing-Corinna-muur

Voor rooskleurige vooruitzichten zorgen in ieder geval de subtiele goud- en rozekleurige accenten die overal opduiken. Boeken en fotoboeken zijn op kleur gesorteerd. “Bij mij moet alles visueel bij elkaar passen. Daarom komen bepaalde kleuren en vormen steeds terug”, verklaart Corinna.

Westwing-Corinna-bureau

Een bijzonder meubelstuk is haar bureau die haar vriend voor haar heeft uitgezocht toen ze carrière begon te maken. Het bureau staat nu voor het raam met nostalgische luiken en zorgt zo voor een inspirerende werkplek.

Westwing-Corinna-bed

In de kleine slaapkamer gaat het eerder om dromen dan om creativiteit. Een comfortabel boxspringbed, zachte dekbedden, plaids en kussens zorgen ervoor dat ze hier heerlijk kan wegdromen. Op deze manier waan je je in een luxe vijfsterrenhotel waar het mooi en goed toeven is.

Barbra Schütt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline