Binnenkijken in Hotel Villa Bougainville in Nice

Een boutique hotel in de Franse Riviera: Hotel Villa Bougainville, gelegen enkele stappen verwijderd van het station in Nice, staat voor een exotische sfeer en biedt daarmee een plek waar je perfect kunt ontsnappen aan het dagelijks leven.

hotelbougainville_lobby

Hotel Villa Bougainville: het interieur

De inrichting verwijst nog naar expedities die hebben plaatsgevonden ten tijde van De Verlichting door Louis Antoine de Bougainville, een onderzoekende liefhebber voor botanische tuinen. Achter deze façade die doet herinneren aan de Belle Epoque – vind je de lobby die je volledig in tropische sferen brengt. Licht- en zeegroene muren, behang met palmen en wandprints met botanische prints van planten of vogels vormen het decor voor een klein rariteitenkabinet. De eclectische interieurstijl wordt gecombineerd met bijzondere vondsten, design en vintage items. Het landschap van Nice eromheen zorgt voor de perfecte omgeving, samen met de heerlijke geur van de moesson.

hotelbougainville_roestrood

Hotel Villa Bougainville: de kamers

De 46 kamer van Hotel Villa Bougainville maken de reis door het hotel af. De kamers hebben muren in roestrood of turquoise en bijzonder behang met een weelderig motief. De rotan of gefineerd houten meubels accentueren de exotische charme. De jaloezieën, bijzondere lampen en het licht van de zuidelijke zon spelen een belangrijke rol. De sfeer zet zich door in de badkamer in retro stijl die de kamer een vleugje Italiaanse charme geeft.

De wand in roestrood is één van de eerste dingen die opvalt zodra je de kamer in loopt. Het assymetrische hoofdeinde tegen een muur en het lijstwerk met behang zorgt samen voor een bijzondere balans. Het contrast van het behang met een palmenpatroon wordt door de hanglamp in de schijnwerpers gezet. Het plafond wordt gesierd door een bijzondere ronde lijst met een vrolijk behang met print.

hotelbougainville_turqoise

De turquoise muur combineert geweldig met het palmenbehang in blauw en dat in groentinten én met de fris groene wand. Ook hier vind je een assymetrisch hoofdeinde en wordt het plafond gesierd door een ronde lijst met een behang met met vogels.

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline