Een loft ontworpen door Santiago Brotons

In een kleine pittoreske straat, vlakbij Ku-Damm in Berlijn, ligt dit mooie loft appartement. De totale oppervlakte bedraagt maar liefst 320 m2, inclusief drie terrassen met waanzinnig mooie uitzichten over Berlijn. Leuk hoor, zoveel vierkante meter, maar hoe krijg je dat nou gezellig? Daar kwam interieurarchitect Santiago Brotons om de hoek kijken!

Santiago Brotons

Mr Brotons

Architect Santiago Brotons werd ingezet om van de grote, open ruimte een appartement met hotel-allure te maken. Santiago Brotons is de brein achter het Instagram-account mrbrotons. Hij is een grote influencer in het veld van interieur design en heeft al vele mooie projecten op zijn naam staan. Vaak werkt hij samen met zijn vriendin, interieurstylist Linnéa. Ook voor dit project schakelde hij haar hulp in.

Santiago Brotons

Een pareltje

Het huis was compleet leeg toen Santiago en Linnéa er voor het eerst binnenkwamen. Grote ruime appartementen zoals deze, zijn heel zeldzaam in Berlijn. De grote ruimte vormde een enorme inspiratiebron voor het duo. De woonkamer alleen is al een open ruimte van circa 180m2. Maar dankzij de balken in het huis, voelt het nog steeds warm aan.

Santiago Brotons

Coole elegantie

Santiago en Linnéa besloten de nadruk te leggen op de open ruimte en creëerde een mannelijk appartement met een elegant en luxe gevoel. De grote ramen, bakstenen muur en de verschillende hoogtes van het plafond geven de ruimte veel karakter.

 

We hebben de focus gelegd op natuurlijke materialen zoals leer en staal.

 

 

“De focus hebben we gelegd op natuurlijke materialen zoals leer en staal, en daar hebben we wat zachtere stoffen aan toegevoegd om het op te lichten. Ik hou ervan om te werken met zwarte en aarde kleuren, het geeft elk interieur een coole elegantie.” – aldus Santiago.

Santiago Brotons

Isabella Trimmel

Als je het huis binnenkomt vallen de interessante schilderijen van Isabella Trimmel direct op. “Veel van haar kunstwerken hebben een visueel effect dat verandert als het licht er anders op valt. Heel toepasselijk voor dit appartement met zijn vele ramen. Gedurende de dag, wanneer de zon van positie verandert, lijkt elk schilderij compleet anders. De meeste kunstwerken zijn op de grond geplaatst vanwege het formaat. Ik vind het heel cool om kunst op de vloer te zetten, het geeft een New York look samen met de stenen muur.”

Santiago Brotons

Licht

De lampen installatie van Bocci is Santiago’s favoriet. “Het is echt een kunstwerk en perfect geschikt voor deze ruimte. De hoeveelheid bollen aan de lamp kan je zelf bepalen. Zelf heb ook zo’n lamp thuis, ik kan er de hele dag naar staren”.

Santiago Brotons

Een warme sfeer

In de badkamer komt de hotel-allure die Santiago Brotons moest zien te creëren, duidelijk naar voren. De rijke en natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de bewoners hier perfect tot rust kunnen komen.

Santiago Brotons

Toekomstige projecten

Voor dit project hebben Santiago en Linnea samengewerkt met fantastische partners waaronder Muun, Bocci, Hygge interior en Norr11. Op het moment is Santiago al weer bezig met andere projecten. “Ik ben altijd opzoek naar uitdagingen. Ik geniet van alle opdrachten waar ik bij betrokken ben. Mijn werk is mijn hobby en ik zou het voor geen goud willen veranderen!”

Santiago Brotons

Hou de instagram accounts van MrBrotons en FantasticFrank in de gaten voor nog veel meer inspiratie en leuke projecten!

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline