Binnenkijken bij interieurblogger Rowena Donker

Als interieurstylist en oprichter van het woonblog House-Proud kon Rowena Donker in 2006 niet wachten om haar woning van 85m2 in te richten. Tien jaar later woont ze er nog steeds met veel plezier met haar man en vier kinderen. Wat deze woning in Breda zo stijlvol maakt? Je leest het hier!

01_rowenadonker_houseproud_binnenkijker-1

 

Hoe zijn jullie aan dit huis gekomen?

“Mijn man en ik kochten dit rijtjeshuis in september 2005. In maart 2006 kregen we de sleutel. In tien jaar tijd is er veel veranderd. We kregen namelijk onze 4 kinderen. Nog steeds wonen we met veel plezier in ons huis.”

02_rowenadonker_houseproud_binnenkijker

Wat maakt Breda zo fijn om te wonen?

“Ik ben hier zelf in Breda geboren en getogen. Ik zou ook dan niet zo gauw verhuizen naar een andere stad. Breda is echt mijn stad. Ook alle 4 onze kids zijn hier geboren. Wij blijven hier dus mooi wonen!”

03_rowenadonker_houseproud_binnenkijker

Waar komt je interesse voor interieur vandaan?

“Al van kinds af aan was ik bezig met het veranderen en schuiven van de meubels in mijn kamer. Ik ben altijd creatief bezig geweest met interieur. Van het maken van poppendekentjes tot het laten drogen van bloemen in de pers – ik deed het allemaal.”

04_rowenadonker_houseproud_binnenkijker

Wat maakt je werk als interieurstylist zo leuk?

“Ik vind het hartstikke leuk om mensen te inspireren en blij te maken door hun woning te restylen. Als mensen zich hierdoor weer opnieuw thuis kunnen voelen, geeft dat een fantastisch gevoel. Dat is immers het mooiste compliment dat je als interieurstylist kunt krijgen. Dat betekent dat je je werk goed hebt gedaan.”

05_rowenadonker_houseproud_binnenkijker

Hoe zou je je stijl omschrijven? 

“Ik heb niet duidelijk één stijl. Ik vind het juist fijn om te mixen. Denk aan klassiek brocante met industrieel en vintage, gecombineerd met Scandinavisch design. Toch vormt het altijd een geheel: de zogenaamde “eclectische” sfeer. Om continu nieuwe trends en stijlen te ontdekken laat ik me op veel verschillende manieren inspireren. In magazines, op sociale platformen zoals Pinterest en Instagram, maar ook op straat of in restaurants. Ik sla alles op in mijn hoofd en op een bepaald moment komt het er dan op mijn manier weer uit. Het is daarom ook altijd druk in mijn bovenkamer.”

06_rowenadonker_houseproud_binnenkijker

Welk item heeft de meeste persoonlijke waarde?

De antieke kapspiegel en kledingkast in de slaapkamer. Maar ook de antieke kuifspiegel in de woonkamer heeft emotionele waarde. Deze items zijn echt oud en ik zou ze niet zo snel weg kunnen doen. Ik hecht verder helemaal niet aan spullen, maar die items blijven voor mij bijzonder. Ze dragen een verhaal met zich mee, daar houd ik van.”

07_rowenadonker_houseproud_binnenkijker

Is je interieur aan verandering onderhevig?

“Absoluut! Het verandert zo vaak dat ik de tel ben kwijtgeraakt… Als stylist moet je zelf ook wel een voorbeeld zijn. Laten zien hoe je iets combineert en wat de trends zijn. Mijn interieur is daar de vertaalslag van. De vloer veranderen staat momenteel bovenaan mijn to do lijstje. Hij ligt er nog niet zo lang en is mooi van kleur, maar hij raakt met 4 kids snel beschadigd. Ik ben er nog niet over uit welke vloer het moet worden. In ieder geval ga ik wel weer voor een lichte basis.”

08_rowenadonker_houseproud_binnenkijker

Wat is je favoriete kamer in huis?

“Een favoriete ruimte in huis heb ik niet. Ik geniet van het hele huis. Het is heel erg licht en open. Daar kan ik echt van genieten, als het zonnetje naar binnen schijnt en ik op mijn gemak een kopje koffie kan drinken aan de keukentafel. We hebben alles eigen gemaakt, dat geeft een superfijn gevoel.”

 

Heb je 3 stylingtips om met ons te delen?

“Blijf altijd dicht bij jezelf en volg niet klakkeloos de laatste trends. Als een trend niet bij je persoonlijkheid past, voel en zie je dat namelijk in je interieur. Ook is het naar mijn idee belangrijk om lef te tonen. Probeer gewoon een keer een muur een prachtige kleur te verven. Bevalt het niet? Dan schilder je het toch weer over? Tot slot is het goed om er rekening mee te houden dat mooie spullen niet veel geld hoeven te kosten. Ook met een klein budget kun je je huis inrichten. Wees creatief en ga eens naar de kringloop. Genoeg pareltjes die een opknapbeurt kunnen gebruiken en weer kunnen herleven in jouw interieur.”

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline