Binnenkijken bij lichtontwerper Wesly Boom

Lichtontwerper Wesly Boom werkt samen met bekende architecten aan de meest uiteenlopende projecten. Een van zijn meest spectaculaire project? Zijn loftwoning in het Brabantse Gilze. Westwing nam een kijkje bij Wesly thuis!

01_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

Wesly zijn interesse is niet iets van de laatste jaren. “Ik heb een technische opleiding gevolgd en ben daarna werkzaam geweest bij een technisch bedrijf. Maar in die tijd trok architectuur en interieur al mijn aandacht. Ik ben blij dat ik er mijn werk van heb kunnen maken.”

02_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

Een paar jaar geleden zocht Wesly naar een nieuwe uitdaging, die hij vond in het verbouwen en ontwerpen van zijn huidige woning. Na eerst te hebben gezocht naar panden in Den Bosch kwam hij uit bij dit pareltje in Gilze. “Ik zag enorm veel potentie in de ruimte. Maar ook de locatie spreekt me aan. Gilze is een dorp, maar ligt wel erg centraal. Het licht op een half uur afstand van Den Bosch en Antwerpen.”

03_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

Toen Wesly zijn loft kocht, bestond het nog uit meerdere appartementen. “De eerste keer dat ik het pand bezocht, heb ik het alleen van buiten kunnen bekijken. Vervolgens heb ik een schets gemaakt van hoe ik het voor me zag. De woning ziet er uiteindelijk precies uit zoals ik het op papier had gezet.”

04_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

Voor de inrichting van zijn interieur heeft Wesly zich laten inspireren door al het moois dat er op Pinterest voorbij komt. Maar ook het samenwerken met vele architecten zoals Bob Manders wakkert zijn creativiteit aan.  “Ook evenementen zoals de Dutch Design Week en Salone del Mobile in Milaan werken hartstikke inspirerend voor mij.”

05_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

Industrieel, Scandinavisch met een vleugje vintage – zo omschrijft Wesly zijn stijl. En juist die mix maakt dat zijn interieur zo tot de verbeelding spreekt. Waar de schommel in het midden van de woonkamer direct de aandacht trekt, is dat niet per se Wesly’s favoriete item: “Het vloerkleed dat in de woonkamer ligt is van mijn opa en oma geweest. Ook de “kitcherige” vaasjes in het wit komen daar oorspronkelijk vandaan.” De bank die bij Loods5 vandaan komt vormt voor Wesly de eyecatcher van zijn interieur.

06_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

Wesly’s favoriete kamer? “Dat is de ruimte boven de keuken, dit is eigenlijk een halve etage. Ik heb er een werkhoekje van gemaakt. Vanuit deze ruimte kun je alle ruimtes van het huis inkijken. Het is een nisje en het plafond is wat aan de lage kant. Dit zorgt ervoor dat het echt aanvoelt als een knus hoekje.”

07_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

De stalen elementen in huis heeft Wesly met mat zwarte verf gelakt. Hierdoor wordt het ‘loft-gevoel’ extra benadrukt. Maar dat is niet het enige dat Wesly’s woning typeert. Van de hoge plafonds en prachtig houten inbouwkast tot de schommel in de woonkamer – we weten bijna niet waar we moeten kijken. Ook zijn kast is gevuld met de leukste items. “Ik koop vaak op Marktplaats of tweedehands markten oude glazen vaasjes, whisky glazen of drankflessen die ik vervolgens een update geef met matte verf.”

08_wesly_gilze_loft-feel_binnenkijker

Alhoewel Wesly klaar zou zijn om een volgend pand te transformeren tot droomhuis, vermoeden wij dat dat nog wel eventjes gaat duren. Als lichtontwerper is hij namelijk razend druk! “Ik heb zojuist een hanglamp met 39 lampjes ontworpen die als regendruppels aan een vide van 16 meter hangt. Momenteel ben ik bezig met het lichtontwerp van een hotel in Frankrijk en een villa in Amerika. Ook ben ik bezig met de realisatie van een ontwerp voor het Amsterdam Light Festival, dat in december en januari kan worden bewonderd. De naam van het project? Welcome to my home (town). Ik verbaas me er elke keer over dat mijn dromen werkelijkheid mogen worden.”

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline