Binnenkijken met Irina Lavrentieva

Neem een kijkje in het bijzondere landhuis – in Oostenrijkse stijl – ontworpen door binnenhuisarchitecte Irina Lavrentieva. De opdracht kwam vanuit haar jeugdvriendin Quiz, die samen met haar man Andrew dit schilderachtige stuk land aan de oevers van Wolga in de Oeljanovsk regio in Rusland had gekocht. Net afgestudeerd aan de Internation School of Design kon Irina niet wachten om aan haar eerste grote product te beginnen. Zie hier het resultaat!

combihuiskamer

Het reislustige stel Quiz en Andrew dat al de hele wereld over reisden hadden maar een doel: een ruim familiehuis in Oostenrijkse stijl met genoeg plek voor hun hele gezin en voor de vele vrienden die geregeld overkomen.

Indeling

Het gigantische huis gelegen op een groot stuk grond met prachtig uitzicht over een stuk land vol met oude dennen werd ingedeeld in twee verdiepingen. De begane grond werd onderverdeeld in een ruime entree, woonkamer, eetkamer, keuken, slaapkamer, badkamer met douche en sauna en een berging. De bovenverdieping werd onderverdeeld in twee slaapkamers voor de kinderen, een woonkamer en een badkamer.

huis

De enorme woonkamer op de begane grond werd opgedeeld in verschillende zones, zodat iedereen tegelijkertijd zijn eigen ding kan doen in een en dezelfde ruimte. Zo is het voor hun gasten mogelijk om ongedwongen tv te kijken, terwijl hun kinderen een bordspel spelen aan de grote eetkamertafel. Typerend zijn de bijna zeven meter hoge plafonds en de enorme ramen die zorgen voor een prachtig uitzicht op het stuk land vol oude dennen buiten.

Rondom het huis bevindt zich een ruim terras met een hele hoop stoelen en tafels. In de zomer wordt hier dan ook heerlijk gebarbecued en kan er met grote groepen genoten worden van de zonsondergang boven de rivier.

irinacombi1

Afwerkingen

Het moeilijkste aspect van het project vond Irina het vinden van de juiste kleuraccenten. Omdat Irina graag de typische Oostenrijkse sfeer wilde behouden, moest er met verschillende materialen zoals beton en hout worden gewerkt. Na een boel gepas en gemeet, lukte het Irina uiteindelijk toch met de juiste kleurtinten en bijbehorende materialen een warm geheel te creëren.

eettafel

Meubilair

“We hebben besloten dat het interieur een eclectische mix van moderne en klassieke items moest worden die aansloten bij het Oostenrijkse thema”, aldus Irina.

Bij de zoektocht naar meubels kozen ze dan ook voor vrij eenvoudige en handige meubels die van hoge kwaliteit waren. Omdat in eerste instantie niet alle meubels te vinden waren die zij voor ogen hadden, werden er ook een aantal meubels – zoals de massieve eikenhouten eettafel – op bestelling gemaakt. Daarnaast gaven een aantal erfstukken zoals de grote spiegel in de gang, een ladekast in de eetkamer en een kist in de woonkamer een klassiek karakter aan dit huis.

keuken

Accessoires en details

Doordat Quiz echt oog voor detail heeft, werd het interieur helemaal uitgedacht tot aan de servetten toe. Samen gingen Irina en Quiz met veel plezier op zoek naar de juiste accessoires. In het huis vind je naast de snuisterijen die ze vonden in woonwinkels ook veel ambachtelijke accessoires. Zo vind je beeldhouwwerken gemaakt uit drijfhout op de sidetable in de gang, handgeweven kleurrijke tapijten als wandversieringen in de logeerkamer en zie je dat de muren in de woonkamer behangen zijn met bewerkte, houten panelen.

slaapkamers

Het huis werd op oudejaarsavond afgerond en werd meteen feestelijk met al hun vrienden het nieuwe jaar ingeluid. Hun vrienden waren verrast door de enorme ruimte en de warme sfeer. Quiz en Andrew zijn dan ook erg blij met het ontwerp: “het huis is ruimtelijk en we zijn erg blij dat het is gelukt om rekening te houden met de wensen van ons hele gezin. “

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline