Binnenkijken bij Reinout in Amsterdam

Tijdens het inrichten van zijn koopwoning in Amsterdam Oud-West kwam Reinout de Roos voor het eerst in aanraking met Westwing. Hij kwam erachter dat het voor hem dé plek was om items voor zijn interieur te scoren. Inmiddels is Reinout niet alleen member, maar ook Category Manager bij Westwing. We brachten hem een bezoekje.

reinout_westwing_binnenkijker_1

Oud West is zonder twijfel het favoriete stadsdeel van Reinout de Roos. “Deze buurt brengt een relaxte sfeer met zich mee. Het voelt kleinschalig, alsof je in een dorp woont, terwijl er tegelijkertijd genoeg te doen valt.” Hij kon zijn geluk dan ook niet op toen hij met een flinke portie mazzel ineens zijn handtekening mocht zetten onder het koopcontract.

reinout_westwing_binnenkijker_2

Eenmaal in het bezit van een prachtwoning in één van de meest gewilde buurten van Amsterdam, begon Reinout zijn styling avontuur. “Voordat ik dit huis had gekocht, had ik nooit écht stilgestaan bij de inrichting van mijn huis. Tijdens het proces kwam ik erachter dat ik het mooi vind om meubels en accessoires in verschillende stijlen met elkaar te combineren.” Reinout omschrijft zijn interieur als Scandinavisch met retro invloeden. Hij vind het belangrijk dat zijn interieur een frisse uitstraling heeft. “Door het licht dat binnenkomt vanuit de tuin is het gelukkig nooit donker in huis.”

reinout_westwing_binnenkijker_6
reinout_westwing_binnenkijker_3

Hele moodboards en inspiratiesessies zijn niet te pas gekomen bij de totstandkoming van Reinout’s inrichting. “Ik heb wel veel websites bekeken en goed om me heen gekeken in interieurwinkels. Dan raak je vanzelf wel onbewust geïnspireerd. Na een paar bezoekjes aan een woonboulevard hier en daar en het Amsterdamse Loods5, tipte zijn moeder hem over Westwing. Dit bleek een waardevolle tip. “Mijn eetkamerstoelen, bijzettafels, lampen en het dressoir uit Spanje komen bij Westwing vandaan. En ook niet geheel onbelangrijk; naast een nieuwe inrichting vond ik hier ook een nieuwe baan.”

reinout_westwing_binnenkijker_5

De boom die in Reinout’s woonkamer staat is één van de pronkstukken van zijn interieur. “Ik wilde graag iets neerzetten in de woonkamer wat leeft en groeit. Vorig jaar kreeg ik deze boom van familie en vrienden voor mijn dertigste verjaardag. Geen item in huis wat zoveel persoonlijke waarde heeft voor mij als deze boom. Ik weet niet hoe, maar ik weet wel zeker dat ik hem meeneem als ik ooit zou verhuizen.”

reinout_westwing_binnenkijker_4

Een ander opvallend detail in Reinout’s interieur is de plank die boven zijn aanrecht hangt. “Ik wilde graag iets boven mijn aanrecht hebben, maar had best een eisenpakket. Ik wilde niet mijn hoofd continu stoten aan kastjes, wilde spullen kwijt kunnen en tegelijkertijd dat mijn werkblad verlicht zou worden. Ik kwam erachter dat zoiets niet bestond. Vervolgens heb ik mijn perfecte keukenplank geschetst. Ik heb een vriend die ambachtelijk meubelmaker is gevraagd om het te maken. Ik ben er tot op de dag van vandaag heel blij mee.”

 

Spreekt de stijl van Reinout de Roos jou aan? Neem dan snel een kijkje in deze sale!

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline