Binnenkijken bij blogger Anja

De perfecte uitvoering van de luchtige, eigentijdse Scandinavische interieurstijl vind je in het interieur van blogger Anja Schopf. Deze dame woont in de buurt van Keulen en is het schrijftalent achter de blog “Butiksofie.” Laat je inspireren door haar verfrissende huis!

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_25

 

Butiksofie is een van de meest succesvolle lifestyle blogs in Duitsland. En gelukkig voor ons heeft deze prachtige website ook een fantastisch werkende vertaalfunctie. En dat Anja zich voor haar blog continu bezighoudt met verschillende stijlen en trends, zien we ook in haar interieur terug. Ze houdt er dan ook van om haar inrichting eens in de zoveel tijd te voorzien van een flinke metamorfose. Van shabby chic tot de Scandi look – je kunt het zomaar bij haar thuis aantreffen.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_13
Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_191

Het royale gebruik van de kleur wit is wellicht het eerste dat je opvalt als je het huis van Anja binnenstapt. “Een statische inrichting is niet mijn ding. Ik laat me inspireren door verschillende trends,” zegt Anja. En door flink te experimenteren ziet haar interieur er zo bijzonder uit.

Haar truc? Ban niet alle items in andere stijlen uit je huis als je toe bent aan een frisse wind. Juist de mix tussen oude items en nieuwe musthaves maakt een interieur zo charmant. De oude, ongerept houten kast in de gang geeft Anja’s hal een etnisch tintje, terwijl de turquoise geschilderde kast juist de Scandi stijl in haar interieur aanvult. De hal is een perfect voorbeeld van hoe verschillende stijlen in dezelfde ruimte samenkomen.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_01
Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_08

Blogger Anja woonde een lange tijd in München met haar man voordat ze acht jaar geleden introkken in dit huis in Keulen. In eerste instantie wilde zij niet buiten München gaan wonen, totdat ze dit huis van binnen zagen. “Het was simpelweg liefde op het eerste gezicht.”

Als je binnenkomt, zou je zomaar een minuut kunnen denken dat je in een interieur in Stockholm bent. Als moeder van drie dochters koos Anja niet alleen voor de Scandinavische huisstijl uit esthetisch oogpunt, maar ook omdat deze look gezellig en “familie proof” is.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie

De eet- en woonkamer vormen de belangrijkste ruimtes van het huis. De bloemetjes, schapenhuiden en de klassieke stoelen van Eames rond de eettafel zorgen voor een fris en een vrolijk geheel. De leuke details – zoals de kandelaars en witte kussens met grafisch zwart-wit patroon – maken de kamer af, terwijl het geheel toch rustgevend blijft.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_23

Het tapijt – ooit van de ouders van Anja’s man geweest – heeft een plekje onder de eettafel gekregen. “Hierdoor wordt de ruimte extra bijzonder.”

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_22

“Er zijn een aantal objecten die we echt nooit zouden kunnen weggooien. Waaronder de kast van de opa van mijn man. Ook ons oude bureau – dat eigenlijk veel te groot is – zouden we nooit kunnen wegdoen. Dit hebben we samen gekocht op de Auer Dult – een traditionele jaarmarkt – in München.” Anja vertelt lachend dat bijna alle meubels eraan moesten geloven in haar Shabby Chic periode. “Alles moest wit.” Ze stond ook op het punt om dit bureau te verven. Achteraf is ze maar al te blij dat ze dat niet heeft gedaan.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_15
Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_02

Anja zorgt er altijd voor dat persoonlijke objecten de hoofdrol spelen in iedere kamer van het huis. Een voorbeeld zijn de hartvormige stenen. Deze verzamelt ze tijdens de reizen samen met haar man.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_04

“Ik ben gek op New York. Ik probeer ook om er ieder jaar weer naartoe te gaan.” Herinneringen aan deze bruisende stad zie je in haar interieur terugkomen. Van de metrolijnen van Manhattan en een miniatuurversie van de stad van hout tot een editie van de New York Times – het wordt al gauw duidelijk dat New York een bijzonder plekje inneemt in dit huis.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_03

Als hartstochtelijk blogger inspireert Anja haar lezers op wekelijkse basis met de meest prachtige esthetische beelden, heerlijke recepten en de nieuwste weetjes en vondsten op het gebied van mode en beauty. Blogger Anja is niet alleen populair omdat ze oog heeft voor de nieuwste trends – maar ook omdat ze deze op een toegankelijke manier kan overbrengen. En dat haar interieur minstens zo esthetisch is vormgeven als haar blog, weten we inmiddels.

Blogger Anja’s interieurtips

  1. Je hoeft niet gelijk je complete interieur om te gooien als je toe bent aan een metamorfose. Een paar felgekleurde kussens, zorgen bijvoorbeeld al voor een frisse look.
  2. Door met kleur te werken, transformeer je je interieur op eenvoudige wijze. Ik ben van plan om een muur in de woonkamer grijs-blauw te verven. Als ik op deze kleur ben uitgekeken, verf ik hem zó weer wit.
  3. Als ik een idee heb, kan ik niet wachten om het uit te voeren. En dat werkt eigenlijk juist wel goed. Waarom zou je wachten? Op deze manier verandert je interieur nooit!
Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_05

“Naast zwart en wit is roze mijn favoriete kleur. Als je deze kleur in een zachte tint gebruikt, werkt het in ieder interieur. Over het algemeen vind ik eigenlijk alle pasteltinten fijn staan.”

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_21

“Ik heb altijd verse bloemen in huis. Mijn favorieten zijn tulpen, magnolia’s, hyacinten, hortensia’s, pioenen en ranonkels.”

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_14

In de slaapkamers van haar kinderen combineert Anja de Scandinavische stijl met items die de persoonlijkheid van ieder kind benadrukken. De roze tinten passen perfect bij de smaak van haar oudste, een speelse look past bij de middelste en de jongste voelt zich fijn in een kamer gevuld met koele, Scandinavische elementen.

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_20

De kamers van Anja’s kinderen zijn met veel gevoel voor stijl ingericht: “We hebben vooraf besproken wat hun wensen waren. We hebben samen besloten welke stijl het werd.”

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_18

Blogger Anja merkt dat haar interesse en gevoel voor stijl nu ook overslaat op haar dochters. “Mijn oudste dochter houdt zich ook bezig met de inrichting en decoratie en heeft er ook voor gezorgd dat haar slaapkamer past bij de sfeer die de woonkamer ademt.”

“Het volgende project is de slaapkamer van mijn man en mij. Dit is nu een beetje een verzameling van spullen die niet zo goed bij elkaar passen. Ik wil er een Scandinavische ruimte van maken.”

Westwing_Magazin-Hausbesuch_Le-Butik-Sofie_FINAL_09

 

Moetoesingi Schmidt

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline