Casa Azimute: een pareltje onder de Portugese zon

Je moet het maar durven: alles achterlaten en een bed & breakfast beginnen in de middle of nowhere. Andy Didden en Danny Puype uit Vlaanderen deden het. Sinds juli 2017 runt het Belgische koppel Casa Azimute: een eigentijdse B&B middenin de ongeschonden natuur van de Alentejo. Wij namen een kijkje in het Portugese pareltje! Kijk je mee?

Goed bewaard geheim in Europa

Buiten douchen met het geluid van heidebellen op de achtergrond? Een drankje bij het zwembad met uitzicht op de prachtige omgeving? Of toch liever het centrum van Estremoz in voor een wandeling over de zaterdagmarkt waar de tijd stil lijkt te hebben gestaan? Bij Casa Azimute kan het allemaal. En dat is precies waarom Andy en Danny naar de Alentejo streek in Portugal vertrokken om hun eigen B&B op te zetten. Toen ze voor het eerst in het authentieke Estremoz kwamen hadden ze gelijk een klik. Andy: “De Alentejo is een nog goed bewaard geheim in Europa, een plek waar je echt nog kan onthaasten, waar er tijd en ruimte is. De natuur is prachtig en ongeschonden, de steden en dorpen authentiek en verrassend veelzijdig. Wat ik vooral mooi vind aan de streek zijn de contrasten. Naast het moderne Casa Azimute kun je de herder en zijn schapen aan het werk zien alsof er nooit een moderne wereld heeft bestaan, op de zaterdagse markt lijkt de tijd te hebben stil gestaan, maar tegelijk vind je er ook de meest strakke en moderne architectuur. Heden en verleden gaan hier hand in hand. Prachtig toch?”

Moderne architectuur in de middle of nowhere

Casa Azimute is strak en minimalistisch met overal uitzicht op de mooie omgeving. Andy en Danny hebben hun eigentijdse B&B met Scandi-flair dan ook opgebouwd met respect voor de omgeving en het verleden. Gelakte cementvloeren en handgemaakte tegels komen prachtig samen in het strakke gebouw. Andy: “Er zijn amper bomen gekapt zodat het huis heel natuurlijk lijkt ingebed op de top van de heuvel. Maar ook voor het interieur van Casa Azimute hebben we gekozen voor locale ambacht. Denk daarbij aan het mozaïek in de badkamers, de handgemaakte vloerkleden & bedspreien, het ontbijtservies dat van een lokale pottenbakker komt en douchegel van een klein atelier die alleen met natuurlijke aroma’s uit Alentejo werkt.”

Veel gasten vinden ons huis echt Portugees ondanks de strakke architectuur. Dat vinden we echt een compliment, want een Portugees huis staat voor gezelligheid en de Portugese hedendaagse architectuur is prachtig.

Suites met stijl

De inspiratie voor de kamers en suites van Casa Azimute? Die haalde het Belgische koppel vooral uit de natuur. Andy: “Het is misschien moeilijk te geloven voor iemand die ’s zomers de hete en droge Alentejo bezoekt, maar alle kleuren in het interieur komen hier voor in de natuur. Zo komt het rood van de wilde klaver in het voorjaar, het oranje van de sinaasappels, het paars van de prachtige bloemen eind april, het geel van de zonnebloemen in de zomer, het blauw van de heldere hemel en ga zo maar door. Verder zijn de designstukken bewust discreet aanwezig, om de huiselijkheid te bewaren. De kleurrijke vloerkleden en het hout brengen warmte op de strakke betonvloeren en geven het huis wat Portugese uitstraling.”


Passie voor design

Dat de heren een grote passie hebben voor architectuur en interieur kunnen we duidelijk terugzien. En ondanks ze met hun huis in België al meerdere keren in magazines verschenen, waren Andy en Danny toch verrast door alle lovende reacties op Casa Azimute. Andy: “We hebben zowel het gebouw als de inrichting volledig naar onze smaak ingericht. Alles is zorgvuldig uitgekozen. Toch waren we heel verrast dat we door allerlei grote magazines werden benaderd omwille de architectuur en het design van Casa Azimute. Dit stimuleert ons alleen maar meer om het nóg mooier en aangenamer te maken voor onze gasten!”

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline