De glam woning van Sjoukje

Twee jaar geleden begon Sjoukje voor zichzelf als interieurstylist en coach. De vele interieurs die ze inmiddels heeft gezien, vormden de inspiratie voor haar eigen kleurrijke en uitgesproken inrichting. Westwing sprak met haar over haar werk, woning en toekomstdromen.

01_sjoukje_binnenkijker_amsterdam

Na een paar jaar te hebben gewerkt als loopbaancoach besloot Sjoukje het roer om te gooien. “Ik hou van dynamiek en zocht dit ook in mijn werk. Zowel coachen als stylen passen bij mij. Daarom besloot ik om beide vakgebieden met elkaar te combineren.” Dat Sjoukje een goede keus had gemaakt, bleek al snel. “Niet alleen heb ik veel plezier in mijn werk, ik merk ook dat beide vakken elkaar versterken. Als interieurstylist kom ik continu over de vloer bij mijn opdrachtgevers. Het is dan wel prettig dat deze mensen zich bij mij op hun gemak voelen. Daar komt weer een stukje mensenkennis bij kijken.”

02_sjoukje_binnenkijker_amsterdam

Maar, hoe ga je te werk als stellen het niet eens kunnen worden over de inrichting van hun interieur? Waar start je dan? Dat is precies hetgeen Sjoukje zo leuk vindt aan haar werk. “Het combineren van stijlen die op het eerste gezicht haaks op elkaar lijken te staan, kan juist een heel sprekend en persoonlijk interieur opleveren.

 

Soms ben ik bijna aan het coachen aan de keukentafel.

 

In een eerste gesprek merk ik dat er altijd wel iets gemeenschappelijks te vinden is. Als buitenstaander is het makkelijker om daarnaar opzoek te gaan. Op zo’n moment ben ik bijna aan het coachen aan de keukentafel. Bij dit soort opdrachten laat ik de koppels altijd een paar stijlen zien. Vervolgens moeten ze apart van elkaar aangeven wat ze aanspreekt binnen een bepaalde look. ”

03_sjoukje_binnenkijker_amsterdam

Zelf woont Sjoukje in stadsdeel Bos en Lommer in Amsterdam. “Een hele leuke, opkomende buurt.” Eenmaal binnen blijkt dat Sjoukje zich graag omringt met uitgesproken meubels. “Ik hou van geometrie en kleur in mijn interieur, al mijn muren hebben wel een kleur. Dit geeft veel warmte, zonder dat het hokkerig wordt.”

08_sjoukje_binnenkijker_amsterdam

Naast geometrische vormen, blijkt Sjoukje ook dol op patronen. “Doordat ik met grote meubels werk, oogt mijn interieur ruimtelijk.” Haar interieurstijl omschrijft ze als eclectisch. Bij haar thuis kom je verwijzingen tegen naar de jaren 20 en de jaren 30. Maar ook de speelse look uit de jaren 80 – met accenten van kunststof – vind je in haar design terug.

06_sjoukje_binnenkijker_amsterdam

Blogs, hotels, restaurants, veilingen – er zijn veel inspiratiebronnen voor Sjoukje. “Ook de interieurs van mijn opdrachtgevers vormen een inspiratiebron. Daarnaast vind ik het fantastisch om op vintage markten bijzondere items te vinden. Items waar andere mensen compleet aan voorbij lopen geef ik een opwaardering door ze in een nieuwe context te plaatsen.”

 

Ook de interieurs van mijn opdrachtgevers vormen een inspiratiebron.

 

 

Inmiddels staat Sjoukje’s opslag dan ook vol met de meest bijzondere vondsten. Het verbaast ons niet dat de woning van dit stylingtalent aan verandering onderhevig is. “Op het moment dat ik iets moois zie, koop ik het direct. Vervolgens verandert de rest van mijn interieur mee, om het plaatje kloppend te houden. Of ik gebruik het voor een klant.”

07_sjoukje_binnenkijker_amsterdam

Sjoukje werkt graag voor opdrachtgevers die houden van verrassende en uitgesproken combinaties. “Voor particuliere en zakelijke opdrachtgevers werk ik met een van te voren vastgesteld budget waarbinnen ik de gehele styling verzorg.” In de toekomst zou ze het fantastisch vinden om een jazzclub in te richten. “Ik zie dan een club voor me waar je een fantastische avond hebt met goede muziek, heerlijk eten in een stijlvolle ambiance. Een plek waar het fijn vertoeven is. Zo’n club ontbreekt nog wel in Amsterdam volgens mij.”

 

Benieuwd welke projecten Sjoukje allemaal heeft gerealiseerd? Je checkt het hier!

Beeld: Michiel Maessen

 

 

 

Sophie Don

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline