De toffe Scandi spot van blogger Asia Gwis

De perfecte uitvoering van de lichte, luchtige en eigentijdse Scandinavische interieurstijl vind je in het huis van grafisch ontwerper, illustrator en blogger Asia Gwis. Samen met haar man en drie katten verliet ze onlangs het hart van Warschau om in de bergen van Chotomów te gaan wonen. Samen toverden ze een oud schoolgebouw om tot een droomwoning waar we stiekem allemaal een beetje jaloers op zijn.

Het is ons gelukt om een oud schoolgebouw uit Rospud te ontmantelen en op een andere plek te herbouwen. We werden meteen verliefd op het idee en het huis. – Asia

Van stadsnomade naar plattelandsmeisje

Asia werkt als freelancer voor verschillende uitgeverijen, ontwerpt en illustreert boeken voor kinderen én volwassenen en is het schrijftalent achter haar eigen blog Kavka Design. Nadat ze met haar man en drie katten vanuit de drukke stad naar de bergen was verhuisd, werd alles in één klap ontspannen. Sinds haar woning nu ook haar werkplek is, streeft Asia ernaar om de juiste balans te vinden om geconcentreerd te werken, maar ook om af en toe te ontspannen. Hun idee was om een omgeving te creëren waarin iedereen zich comfortabel en welkom voelt – niet alleen familie en vrienden – maar ook hun dieren.

interieurstijl

“Een huis zou helemaal moeten aansluiten op je leven. Het moet niet een gekke vorm zijn die niets te maken heeft met menselijke ervaringen en behoeften”, zegt Asia, verwijzend naar haar favoriete interieurontwerper Ilse Crawford.

Onze droom was om een open huis te creëren en ik denk dat dat heel goed is gelukt. – Asia

Interieurtip

Dé interieurtip van Asia? “Vind jouw persoonlijke interieurstijl, hou je eraan en hou het eenvoudig. Een tijdloze en eenvoudige stijl gaat nooit uit de mode. Basic en simpel is áltijd goed.

 

Personal touch

Wanneer je het huis van Asia van dichtbij bekijkt, wordt al snel duidelijk dat haar interieur haar minimalistische en persoonlijke stijl weerspiegelt. Asia combineert moderne designstukken met een aantal geliefde erfstukken, maar ook veel tekeningen met Wabi Sabi-invloeden duiken hier en daar in huis op. Natuurlijke elementen, zoals de betonnen stortvloer, het zichtbare metselwerk en het houten plafond, zorgen voor een ontspannen en warme sfeer. Ook bevinden zich een aantal bijzondere stukken in huis, zoals de schommel in het midden van de kamer. Geen wonder dat Asia’s gasten vaak langer blijven dan verwacht!

 

 

Fotos & Video: Westwing, 2018

Manon van Vliet

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline