Een droomhuis op Sylt

Vertrekken voor een vakantie naar Sylt en nooit meer terugkomen? Het overkwam Simone en Thorsten Schröder. Ze werden tijdens een vakantie op Sylt verliefd op een huis en het werd hun vakantiehuis. In 2012 reed het echtpaar spontaan naar het eiland waar ze een willekeurig huisje huurden. “Vanuit de slaapkamer konden we dit fantastische huis zien met zijn prachtige ligging. Direct aan zee, met vrij uitzicht,” zegt Simone. Hun droom? De westkant van dit half vrijstaande huis bezitten.

2016-05-04-homestory-sylt-Collage

Gluren bij de buren op Sylt

Simone nam stiekem een kijkje in de tuin, gluurde door de ramen naar binnen en deed navraag bij plaatselijke makelaars, maar hij gaf de familie Schroder niet veel hoop. Dat gedeelte van het huis was onlangs verkocht. Bijna twee jaar later kreeg de familie Schroder echter een telefoontje of ze nog interesse hadden. Een droom die werkelijkheid werd.

Westwing-Homestory-Sylt5

“We konden ons geluk niet op,” zegt Thorsten die rondkijkt in de woonkamer. Omdat het een typisch modern Sylts ontwerp is hebben ze de woon- en eetkamer op de begane grond open gehouden en daar de belangrijkste ruimte van het huis van gemaakt.

Westwing-Homestory-Sylt

Sylt

Sylt is het grootste Noord-Friese waddeneiland en ligt in de Waddenzee, dichtbij de Deense grens. Het hoort bij de Duitse deelstaat Sleeswijk-Holstein.

Westwing-Homestory-Sylt23
Westwing-Homestory-Sylt21
Westwing-Homestory-Sylt6

De vloer is gemaakt van grove zandsteen. Het plafond heeft een gezellige lambrisering. Het pronkstuk is de in 1856 gebouwde zachtgroene houtkachel met versieringen van wit keramiek, met de afbeelding van een beschermengel. “Toen ik door het raam dit juweeltje zag werd ik gek,” zegt Simone. “Alleen al vanwege deze fantastische houtkachel wilde ik dit huis hebben,” grapt ze.

Westwing-Homestory-Sylt18

 

Het interieur van het vakantiehuis is licht, vrolijk en met een kleine grapjes hier en daar. De unieke kleuren van Sylt hebben ze aangehouden: zachte zandkleuren en een sterke kleur groen.

Westwing-Homestory-Sylt13

Ruwe materialen

De gebruikte materialen zijn ruw en natuurlijk, net als de gekalkte eikenhouten vloeren in de kelder en op de eerste verdieping. De deuren en ramen zijn natuurlijk wit. En de haken aan de ramen zijn typisch voor het eiland, in mat goud gehouden. “Alle deur-, kast-, en vensterhandgrepen waren ouderwets, we hebben ze overal vervangen, behalve bij de ramen,” aldus Simone.

Westwing-Homestory-Sylt8

Net als in hun ‘gewone’ huis in Wetzlar slapen de Schröders gescheiden, met twee van hun vier honden. “Lasse en Herr Lehman slapen boven bij mij. Lotte en Louise slapen bij mijn man in het souterrain,” zegt Simone.

Westwing-Homestory-Sylt17

Er is ook nog een kleedkamer, een bijkeuken, een ruime badkamer met inloopdouche en sauna. Boven vindt je nog een kleedkamer, een gastentoilet en de master bedroom met walk-in-badkamer.

Westwing-Homestory-Sylt15
Westwing-Homestory-Sylt11

Verder vind je boven een kleine werkkamer en een gezellige bedstee voor gasten. “De Syltse architecten en timmermannen zijn echte kunstenaars als het gaat over het beste gebruik van de ruimte,” zegt Thorsten. Bijna alle kamers zijn voorzien van prachtige witte ingebouwde kasten en de keuken is ook een klein opslagwonder.

Westwing-Homestory-Sylt16

In de hal is een mooi doosje van plexiglas te vinden met daarin de gevlochten stoffen armbanden in taupe en blauw. “Dat is het prototype van een charity-actie van de organisatie die we samen met Sylt-bohème gestart zijn,” vertellen de Schröders. Een deel van de opbrengst gaat naar de Duitse ‘Vereniging voor de bescherming van de hond’ en een ander deel gaat naar de kunstbescherming in Sylt.

Westwing-Homestory-Sylt9-e1464015234593

Droomeiland: Sylt

De nabijheid van Denemarken heeft de Schröders geïnspireerd om een aantal Louis Poulsen AJ lampen van Arne Jacobsen neer te zetten. Natuurlijk ook in de kenmerkende groenblauwe kleur. “Het is nog steeds ongelooflijk dat we zo’n bijzondere pied à terre hebben op dit droomeiland,” zegt Simone.

Westwing-Homestory-Sylt3

 

Foto’s: Westwing

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline