Binnenkijken bij The Eclectic Journey

Van je passie je beroep maken: Janina Schuster en Christina van Elteren hebben dat eerder dit jaar gedaan met hun start-up The Eclectic Journey. Schoenen van Jimmy Choo, tassen van Chanel en Miu Miu jurken – dag in dag uit hebben deze twee de mooiste designer producten in handen.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_151

The-Eclectic-Journey.de is het best bewaarde geheim op het web als het gaat om hoogwaardige vintage designer mode en accessoires. Het assortiment wordt door Janina en Christina zelf samengesteld in een mooie, lichte loft-achtige ruimte.

Dit appartement is niet alleen de thuisbasis van Janina en haar vriend, maar tegelijkertijd ook een kantoor, showroom en fotostudio. Voor Janina is haar huis dé plek om te werken, want het combineert net als The Eclectic Journey moderniteit, individualiteit en stijl.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_091

De kledingkasten van de twee modepopjes waren al vele jaren vóór de oprichting van de luxe online shop tot de rand gevuld met tweedehands merkkleding. Niet voor niets hebben zij een grote expertise opgebouwd op dit gebied. Samen struinen ze de populairste Europese vintage winkels en bomvolle kledingkasten van bekende, stijlvolle personen af, op zoek naar vintage schatten.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_141

Het loft-achtige appartement van Janina heeft twee verdiepingen. Eén van de mooiste hoekjes in huis dat bij de grote donkere houten eettafel, die wordt omlijst door acht witte Eames stoelen. De fotowand met zwart-wit foto’s van oude Hollywoodsterren geeft het hoekje extra diepte en vormt een mooi geheel met de eettafel. Aan deze tafel wordt niet alleen gegeten, maar ook designer items worden hier professioneel getest en geselecteerd, er worden klanten ontvangen en dit is the place to be voor een creatieve brainstorm.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_061
Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_031

Als oplossing voor de ruimte onder het schuine dak, heeft Janina een minimalistische witte kast geplaatst voor haar boeken en tijdschriften. Tegelijkertijd dient het als een mooie huisbar.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_111

Het eet- en werkgedeelte is direct verbonden met de open keuken en de woonkamer. De keuken in zacht mintgroen geeft de ruimte extra frisheid. De lichtgrijze koeienhuid zorgt in de keuken voor een warme, huiselijke uitstraling en is een cadeau van de vader van haar vriend, die in de interieurbranche werkt. In de blauwe Indische glazen kast van donker hout staat Janina’s servies en vind je haar favoriete accessoires voor op tafel.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_101
Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_041

Het zitgedeelte combineert minimalisme met een vleugje stoere chic. Op de grijze, moderne bank liggen effen kussens, die voor een stijlvolle basis zorgen. De zilveren kruk en sfeervolle Oosterse lantaarns geven de kamer charmante boho accenten. Zoals overal in het appartement is ook naast de bank een grote stapel modebladen te vinden. Hieruit wordt inspiratie gehaald voor The Eclectic Journey.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_131

Aan de andere kant van de kamer zie je de warme open haard, die de kamer de hele winter warmte biedt. Het statement piece van dit interieur is toch wel de schedel van buffelhoorn, die op de schouw staat. De skull geeft dit interieur een rauw randje en een flinke dosis karakter.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_051
Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_021
Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_011

De trap leidt naar de eerste verdieping waar een lichte, open ruimte is, die voelt alsof je in een oversized walk-in closet loopt. In deze showroom hangen de mooiste looks en belangrijkste kledingstukken uit het verleden, maar ook die van de komende seizoenen voor The Electric Journey. Ook hier is gedacht aan stijlvolle details en een goede balans tussen minimalisme en boho-chic.

Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_081
Westwing_Magazin_Keep-Eclectic_FINAL_071

Vanuit de showroom loop je rechtstreeks naar de slaapkamer. Janine heeft er bewust voor gekozen om (bijna) alles wit te houden, want zo wordt zelfs de kleinste kamer op zolder licht en luchtig. Hier en daar kleine accenten in lila tinten zorgen voor een vleugje vrouwelijke charme en een frisse look.

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline