Een Berlijnse Wonderkamer

“Wie bang is voor kleur, is bang voor het leven” zegt Martin lachend. Rondkijkend in het appartement van Martin en Florian, zien we direct de verschillende invloeden die hier met elkaar versmelten. Hun 140 vierkante meter woning in Prenzlauerberg in Berlijn is ingericht met het motto: “minder is niet meer!”(1)

1

Hier worden passie, speelsheid en een flinke dosis humor met elkaar gemengd om tot een ongekend kleurrijke ‘Wonderkamer’ te komen. Bij binnenkomst word je meteen gegrepen door de positieve energie en we gaan mee op reis door het wonderland van Martin en Florian.

Hier komen populaire cultuur, kunst en design samen. Dit alles vormt een mengelmoes van mooie dingen, die met veel aandacht voor details gemaakt zijn. Het resultaat: een vrolijk huis met een uniek interieur dat leunt op felle, bonte kleuren.

Martin, manager PR, trok in bij Florian, illustrator en creative consultant, toen Florian een tijdje in San Fransisco zat. Toen hij thuiskwam in zijn appartement herkende hij het niet meer terug. Martin had zonder zijn weten de muren paars en geel geschilderd, hij had porseleinen dieren van Jonathan Adler neergezet, opvallende theedozen gesorteerd op kleur, een antiek houten tafel gecombineerd met een van Philip Starck’s Ghost chairs en nog veel meer. Op deze manier heeft hij de cleane ruimte op kunstzinnige wijze speels gemaakt. Zo zijn ze tot deze stijlmix gekomen.

2

Martin’s tip: “Het eerste dat ik doe, als ik in een nieuw huis intrek? Ik stuur een uitnodiging voor een housewarming naar mijn vrienden! De deadline om het mijn huis af te krijgen na de verhuizing is 4 weken. Binnen die tijd moet alles perfect zijn, zodat het feest kan plaatsvinden. Een fijne stok achter de deur.”

De woon- en eetkamer lopen in elkaar over en de gezellige loungehoek wordt door de ramen aan de voorkant bij het terras overspoeld met licht en doet de felle kleuren extra gloeien.

De Alice-in-Wonderland-charme laat zich ook hier weer zien: vossen, vogels, herten, beren en flamingo’s leven hier in stilistische harmonie samen.

3

Boven de grijze bank hangen, net als in de keuken, op acrylglas bedrukte foto’s uit het Museum of National History in New York. Een Eames-schommelstoel in oceaanblauw vormt een koel contrast met de grijze bank en de kleur van de wand (naam: Elephant’s Breath). Stylingtip: “Experimenteer!” Voor bijzondere kleuraccenten zorgen de verschillende doosjes die Martin heeft gecombineerd met kleine windlichten in ananas-vorm.

4

De grote tafel is vaak middelpunt van dinnerparty’s! Martin en Florian houden van etentjes met vrienden en decoreren de tafel tijdens deze gelegenheden met bont gekleurde glazen met daarin gekleurde bloemen.(2-4)

Goed idee: de rekening van het etentje van hun eerste date (steak en wijn), hebben ze uitvergroot en ingelijst. Deze hangt nu boven de eettafel.(5)

Ook de keuken wordt overspoeld met licht. De tafel heeft Martin gekocht in een antiekwinkel. De lindengroene kleur maakt dit bijzondere item extra charmant. Cool: Martin heeft de rustiek houten tafel gecombineerd met de Ghost Chairs van acryl van Philippe Starck: een unieke stijlmix die zeer goed werkt!

5
6

Op de buffetkast met blauwe, afgebladderde verf, waken porseleinen papagaaien over het servies. Op een andere buffetkast verzamelt Martin verschillende theedozen. Daarnaast is een bijzondere poster te zien, ontworpen door Florian zelf. (6-8)

7

Ook de werkkamer is bont: dit is Florians creatieve hoek. Op een oud bureau presenteert hij dingen als een globe, memorabilia, illustraties en ingelijste foto’s. Ook is hier een kleine dierentuin gevormd. Een poedellamp, een vogelspin achter glas. Naast het bureau staat een kleine mopshond onder een glazen stolp naast een libelle en Jonathan Adler’s porseleinen vos. (11-12)

8

In het huis van Florian en Martin zijn geen regels en precies dat lijkt een regel te zijn in hun huis. Martin, groot bewonderaar van Jonathan Adler, houdt zich aan het motto: Embrace what you love!

9

Een ding typeert Florian en Martin het beste: ze zijn liefhebbers van kleine dingen, van het mooie & het bizarre, van vreemd tot kostbaar. Van opgezette vissen, vlinders of spinnen in vitrines tot figuren en stoffen dieren uit hun kindertijd: alles wordt met elkaar gecombineerd. Het resultaat? Een huis met ontelbare schatten, die samen zorgen voor een vrolijke vibe.

 

Charlotte Kalshoven

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline