Een droomhuis op Menorca

Amalie Gielov uit Kopenhagen, freelance ontwerpster en interieur designer met een brede variëteit aan projecten. Ze maakt onder andere producten voor de Kopenhaagse Designer Helena Rohner en werd ingeschakeld om een villa op Menorca – genaamd Binigaus Nou – helemaal opnieuw in te richten. Westwing sprak met haar en kreeg een exclusieve rondleiding door het bijzondere huis.

1

View

Amalie zag Binigaus Nou voor het eerst in 2012. Na een lange rit over smalle onverharde wegen, bereikte ze het bijzondere huis. Ze was opslag verliefd op deze prachtige plek in de bergen van Menorca. “Het meest kenmerkende aan het huis is het indrukwekkende uitzicht dat vanaf elke ruimte in huis te bewonderen is. Het uitzicht dat je hebt vanaf het terras met zwembad – over het strand en het beschermde natuurgebied van Menorca – is adembenemend. In de avond kan je hier ook heerlijk zitten en genieten van de sterrenhemel!”

2

Jaren 60

“Het belangrijkste element in een stijlvol interieur is de sfeer. Dat element is eveneens het moeilijkste om te creëren als interieur designer. Een sfeer is persoonlijk en alle elementen die je toevoegt aan het huis veranderen de sfeer. Voor de eigenaren van Binigaus Nou was het belangrijk dat het huis een verhaal zou vertellen door gebruik van authentieke producten en kleuren. Ik liet mij voor dit huis daarom inspireren door de jaren zestig interieurstijl van Denemarken. Dit zie je terug in de vele meubels en accessoires van teakhout en de strakke leren items in het huis.”

3

Licht

“Een ander belangrijk kenmerk van het huis, is het prachtige licht dat binnenkomt. Dit is in mijn ogen een speciale factor die de ligging op Menorca met zich meebrengt. De zon schijnt hier bijna het hele jaar en door de vele ramen en hoge plafonds in kun je hier optimaal gebruik van maken. Doordat ik alle muren wit heb gelaten en met accessoires heb gespeeld oogt de ruimte nog groter dan hij in werkelijkheid al is. Het licht zorgt er bovendien voor dat de accessoires beter uitkomen. Zo staat er in de woonkamer een antiek dressoir met drie groene vazen erop. Door het licht dat op deze groene beauties schijnt worden ze nog specialer.”

4

Oud versus nieuw

“Bij het ontwerpen van het interieur voor dit huis was mijn grootste uitdaging om de ruimtes warmte en gezelligheid te laten uitstralen. Het huis moest persoonlijk aanvoelen en door kleine bijzondere accessoires toe te voegen – gevonden op marktjes en kleine boetieks – zoals het turquoise wandkleed, heeft het huis een bijzondere sfeer gekregen. Het interieur is een mooie mix geworden van Deense jaren 60 meubels, pareltjes gevonden op vlooienmarkten op Menorca én unieke design iconen van Tom Dixon en Eames. Door verschillende stijlen te mengen is er een mooi contrast ontstaan dat zorgt voor een eigentijdse en verrassende look.”

5

Toekomst

“Ik droom ervan om in de toekomst het ontwerpen van producten en interieur design met elkaar te kunnen blijven combineren. Op dit moment ben ik bezig met een nieuwe juwelencollectie. Dit is weer iets heel anders dan interieur maar ook fantastisch om mee bezig te zijn. Vooralsnog woon ik in Kopenhagen, een plek die voorloopt op het gebied van interieur en een plek waar ik voorlopig zeker zal blijven wonen. Maar je weet natuurlijk nooit wat de toekomst brengt en ik sta voor alles open.

6

 

De villa in Menorca wordt ook verhuurd. Dus iedereen die Binigaus Nou met eigen ogen zou willen bewonderen: dat is mogelijk! Klik hier

 

Meer lezen over Amalie Gielov? Klik hier voor haar website 

 

Tahnee van der Merwe

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app
Offline