Een familiehuis in Berlijn

Een modern appartement in hartje Berlijn: Julie, Mathias en hun dochtertje Sydney nodigen ons uit in hun leuke huis.

DSC_5523_1_sml
De tafel waar de hele familie bij elkaar komt

Julie, Mathias en Sydney wonen in een monumentaal pand van 155 vierkante meter in één van de meest populaire wijken in Berlijn. Het originele stucwerk is behouden en het huis heeft zelfs twee balkons. De lange, brede gang die leidt naar het appartement maakt ons direct nieuwsgierig naar de rest van het huis. Voor de inrichting van hun interieur werkten Julie en Mathias samen met een bevriende architect. Hij zette hun ideeën om te zetten in realiteit.

“Omdat ik een grote ruimte miste in de planning, liet ik schuifdeuren inbouwen. Zo is het makkelijker om de ruimte te vergroten of te verkleinen.” Langzamerhand neemt het huis steeds meer de vorm van hun droomhuis aan. Voor de wanden koos Julie voor grijsblauw, deze tint zorgt voor de fijne luchtigheid die het huis uitstraalt.

In de woonkamer komen moderne vormen en klassieke elementen samen met enkele unieke, persoonlijke stukken. Een surfplank in felle kleuren toont de liefde van Mathias voor surfen, een witte booglamp met sixties-look lijkt te zweven boven de grote bank en je vind in deze kamer ook talloze geïllustreerde boeken met maar 1 thema: Berlijn. Vaak vind je in appartementen boeken over verschillende exotische bestemmingen. Hier is het duidelijk: alleen hun favoriete hoofdstad telt.

DSC_5496_1_sml
De surfplank van Mathias geeft de gang persoonlijkheid

De woonkamer van dit Berlijnse gezin is praktisch, maar zeer elegant ingericht. De grote witte bank nodigt uit tot een middagje relaxen en kan worden verkleind en vergroot naar wens, omdat de bank uit verschillende onderdelen bestaat. Zo kan hij snel worden omgetoverd tot een groot eiland, een salontafel of een grote kruk. Dit tot grote vreugde van dochter Sydney, voor haar is het een échte toverbank.

DSC_5509_1_sml
De grote bank geeft de ruimte een air van moderne nonchalance

De slaapkamer grenst direct aan de woonkamer en kan eenvoudig worden vergroot of verkleind met behulp van de schuifdeuren. Zo krijgen beide kamers meer lucht en voelen ze ruimer aan. De slaapkamer ademt een ongelooflijke rust uit en is ingericht met puristische charme. Hierbij speelt basiskleur wit een grote rol.

DSC_5469_1_sml
De slaapkamer straalt rust uit

Het diepe bed, met een wit frame combineert mooi met de eenvoudige, slanke lamp (een favoriet van Julie). Wie goed kijkt, ontdekt in deze ruimte het prachtige lichtblauwe plafond met chique stucwerk. Als je hier niet in slaap kan vallen…

DSC_5455_1_sml
De werkruimte is goed georganiseerd, maar toch gezellig

Als je de gang doorloopt naar achteren, kom je in een ruimte die als woon- en werkkamer bedoeld is, maar die ook kan worden ingezet als voorkamer voor dochter Sydney. Hier staat een bank, er is een balkon en een wand die is bekleed met gemarmerd, goudkleurig behang.

DSC_5597_1_sml
Syndney, haar big smile en haar favoriete lijst

Het kamertje van Sydney is een ware meisjesdroom: een mini kledingrek, kleine poefs, knuffels en een dunne boomstam behangen met decoratieve elementen. Een roze konijnenfamilie staat rond haar favoriete lijst met een ingelijst shirt met haar naam erop, een cadeautje dat Mathias kreeg van een collega bij haar geboorte.

DSC_5536_sml
De hele familie bij elkaar aan de thee

Hier nodigt Sydney haar ouders regelmatig uit voor een theekransje, mét Mickey Mouse natuurlijk!

DSC_5518_1_small
De ruimte woonkeuken is de plek waar het gezin ‘s avonds samen eet

De ruime woonkeuken met balkon is net als de andere kamers in het huis groot, licht en gezellig! In de keuken komen de smaken van Julie en Mathias samen. Julie koos het glanzend gouden behang dat prachtig contrasteert met het donkere hout van Mathias’ favoriete eettafel. Hier komt de sixties flair van het huis terug in de vorm van witte Panton stoelen, maar ook de klassieke look is sterk aanwezig.

DSC_5464_1_sml
Behang met gouden details zorgt voor een vrouwelijke noot in de woonkeuken

Ook in de keuken was voor Mathias individualiteit belangrijk. De keuken, die hij van zijn vader geërfd heeft, liet hij restaureren. Het aanrechtblad is speciaal op maat gemaakt door een betonkunstenaar.

DSC_5519_1_sml
De keuken met een bijzonder aanrechtblad, gemaakt door een betonkunstenaar

Beeld: Ruben Jacob Fees

 

 

Marte Steendam

Heb je onze app al?

Naar de app
Naar de app